Aktuálně: 3 720 inzerátů209 806 diskuzních příspěvků18 242 uživatelů

Pracovní plemena

Arosek
Arosek 30.11.2023, 11:04:41 xxx.xxx.130.20

Tak zrovna co ja vim od zachranaru, tak tohle je asi fakt top co se v zachranarine pouziva. 
Kamoska ma uz x-teho malinaka. Jo, taky mela Lakenu, ale porad je to belgoun. 
Druha kamoska stridala BOCku a GR.
Treti jela jen v GR.
Pan od nas z baraku mel BOC a k tomu pitbulku a CF. Ale to byla myslim dost vyjimka. 

Kilian
Kilian 30.11.2023, 12:04:54 xxx:xxx.170f:773
Odpověď na příspěvek uživatele Milena z 30.11.2023, 10:47:48

……ale ta používá opravdu často…..škoda že jste si zvolila téma kterému  opravdu nehovite….

assil
assil 30.11.2023, 12:06:20 xxx.xxx.206.172

Tak třeba na tréninky sutin a nebo lavin chodí teď hodně lidí s různými plemeny, zdá se mi to teď celkem populární, znala jsem třeba boxera trénovaného na vodního záchranáře. Ale ti psi se pak v reálu nikdy nevyužívaj.

Zrzavci
Zrzavci 30.11.2023, 12:14:46 xxx.xxx.226.6

Moje ohaří známá, která dělá profi záchranařinu, tedy opravdu nasazovaní psi při hledání, ne sport, pracovala s výmarskými ohaři. Její první fena byla neskutečný pracant a srdcař.

balu
balu 30.11.2023, 12:25:48 xxx.xxx.152.98
Milena:

Moc vám děkuji, píšu něco takového:

https://is.ambis.cz/th/ezsnk/Bakalarska_prace_David_Kusy_UCO_37170.pdf

tu omáčku kolem mám hotovou proto se neptám na další věci. A teď řeším bod 2.1. Nejpoužívanější plemena psů v záchranářské kynologii a tam je uvedeno 5 plemen když kouknete, mně stačí 3 plemena a nechci to vyloženě opsat tak se ptám na nějaká další plemena, v té práci je u záchranářů uvedena třeba border kolie což se mě teda nezdá.

Proč jste si nezvolila téma, o kterém aspoň něco víte? 

Jak můžete chtít do té práce zahrnout informace, které získáte zde od anonymních diskutujících, a jejichž relevantnost a pravdivost si nejste schopná ověřit?  Viz vaše pochybnost o border kolii…

Zrzavci
Zrzavci 30.11.2023, 12:27:28 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 30.11.2023, 12:23:24

Jo to bude zrovinka možná ten výmar? No oni  ti ohaři jako jeden z úkolů mají i hlásit  nalezenou zvěř, takže to no problémo.

eena
eena 30.11.2023, 13:43:23 xxx.xxx.231.241

Na zachranárinu sa používajú naozaj rôzne plemená - ono dôležitá je individualita psa. A aj to na akú zachranárinu - v sutinách, v lese, v lavínach, vo vode? Tu u nás cvičia na zachranárinu hlavne NO, ale aj borderky a dokonca aj pár krížencov. Z môjho úplne laického pohľadu sú borderky super - sú rýchle, šikovné, vytrvalé ale NO sa mi javia ako “rozvážnejší” taký systematickejší a sústredenejší. Ale netrúfla by som si povedať aké plemeno je na to “stvorené”. V minulosti bolo ustálené v podvedomí, že bernardýn je proste záchranár ☺.    

hmn
hmn 30.11.2023, 15:25:57 xxx.xxx.3.42

hovíci také jedou dost záchranařinu
fena mého “taťky” chovatele měla složenou zkoušku ZPJ, která opravňuje k praktickému nasazení

Bodlinka
Bodlinka 30.11.2023, 17:52:45 xxx.xxx.94.139

je to špatný, vybrat si téma, o kterém nic nevíte, když teda neumíte ani v terénu sbírat data.

Rezzzy
Rezzzy 02.12.2023, 13:06:48 xxx.xxx.15.85

Otec našeho štěněte Australský ovčák dělá záchranařinu i naostro a je v tom velmi dobrý.

Jinak těch plemen je hodně, je mraky psích podcastů na různá témata a je tam i o záchranařině a vysvětlují tam co a jak, jaká plemena jsou vhodnější nez jiná, třeba lovecká kvůli skvělému čichu, BOC a AUO kvůli zapálení, kříženci, malá vs. Velká plemena…..

Je to zajímavé, vyhledejte, poslechněte a hned budete vědět víc 

Arbora
Arbora 04.12.2023, 09:34:46 xxx.xxx.131.25
Milena:

Moc vám děkuji, píšu něco takového:

https://is.ambis.cz/th/ezsnk/Bakalarska_prace_David_Kusy_UCO_37170.pdf

tu omáčku kolem mám hotovou proto se neptám na další věci. A teď řeším bod 2.1. Nejpoužívanější plemena psů v záchranářské kynologii a tam je uvedeno 5 plemen když kouknete, mně stačí 3 plemena a nechci to vyloženě opsat tak se ptám na nějaká další plemena, v té práci je u záchranářů uvedena třeba border kolie což se mě teda nezdá.

“Něco takového”, myslíte bakalársku prácu? Tak to potom máte snáď školiteľa, ktorý vám poradí zdroje a literatúru a vedie vás nejakým smerom v tej práci. Keby ste si aspoň prečítali tú prácu, videli by ste tam zdroje, z ktorých autor čerpal a nemuseli by ste to opisovať. 

Fikovnice
Fikovnice 04.12.2023, 17:57:18 xxx.xxx.63.74
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 04.12.2023, 09:34:46

Ono jak zadavatelka píše “…nechci to vyloženě opsat…”, tak to dílem asi opsat chce.😀

A to už jí antiplagiátorské programy můžou zachytit. No, stejně se pak už neozvala…

Trickyvoo
Trickyvoo 04.12.2023, 23:18:12 xxx.xxx.62.63
Fikovnice:

Ono jak zadavatelka píše “…nechci to vyloženě opsat…”, tak to dílem asi opsat chce.😀

A to už jí antiplagiátorské programy můžou zachytit. No, stejně se pak už neozvala…

Jo jo, potřebovala něco, aby to nebylo vyloženě opsané 🙂.

Jinak vyloženej dříč je moje Malina. Zrovna dneska mě upozornila na chlapa na poli. Vidím na ní, jak střihne ušima, tak vím, že něco divného vidí a on chlap na běžkách, to prostě takhle v prosinci divné je. 

Jinak asi bych než tady na fóru zkusila asi zagůglit, jak si které plemeno vede ve statistikách. Nebo jestli se to takhle nemůže?

Kilian
Kilian 05.12.2023, 09:09:32 xxx:xxx.a5be:b046
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 04.12.2023, 23:18:12

…mně dneska překvapil motýl….máme v rodině hluchotu a už na sobě pocituju pliživě nastupujici příznaky…..dneska jsem byla v koupelně, mobil v pokoji zřejmě zvolil jak zděšený, ale já ho prostě neslyšela a tak to motýl vzal do svých pacek a štěknul, což mně upozornilo, že se něco děje a šla se do pokoje podívat, zvonil zřejmě dost dlouho než to motýl vyřešil.. takže se ke cvikům asistenčního psa přidala ještě nová dovednost signálního psa😀

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.