Tak zrovna co ja vim od zachranaru, tak tohle je asi fakt top co se v zachranarine pouziva.
Kamoska ma uz x-teho malinaka. Jo, taky mela Lakenu, ale porad je to belgoun.
Druha kamoska stridala BOCku a GR.
Treti jela jen v GR.
Pan od nas z baraku mel BOC a k tomu pitbulku a CF. Ale to byla myslim dost vyjimka.
Pracovní plemena
……ale ta používá opravdu často…..škoda že jste si zvolila téma kterému opravdu nehovite….
Tak třeba na tréninky sutin a nebo lavin chodí teď hodně lidí s různými plemeny, zdá se mi to teď celkem populární, znala jsem třeba boxera trénovaného na vodního záchranáře. Ale ti psi se pak v reálu nikdy nevyužívaj.
Moje ohaří známá, která dělá profi záchranařinu, tedy opravdu nasazovaní psi při hledání, ne sport, pracovala s výmarskými ohaři. Její první fena byla neskutečný pracant a srdcař.
Tak už historicky se používala různá plemena
Tohle asi je ohař? A musel být teda cvičenej ke štěkání.
Milena:Moc vám děkuji, píšu něco takového:
https://is.ambis.cz/th/ezsnk/Bakalarska_prace_David_Kusy_UCO_37170.pdf
tu omáčku kolem mám hotovou proto se neptám na další věci. A teď řeším bod 2.1. Nejpoužívanější plemena psů v záchranářské kynologii a tam je uvedeno 5 plemen když kouknete, mně stačí 3 plemena a nechci to vyloženě opsat tak se ptám na nějaká další plemena, v té práci je u záchranářů uvedena třeba border kolie což se mě teda nezdá.
Proč jste si nezvolila téma, o kterém aspoň něco víte?
Jak můžete chtít do té práce zahrnout informace, které získáte zde od anonymních diskutujících, a jejichž relevantnost a pravdivost si nejste schopná ověřit? Viz vaše pochybnost o border kolii…
Jo to bude zrovinka možná ten výmar? No oni ti ohaři jako jeden z úkolů mají i hlásit nalezenou zvěř, takže to no problémo.
Na zachranárinu sa používajú naozaj rôzne plemená - ono dôležitá je individualita psa. A aj to na akú zachranárinu - v sutinách, v lese, v lavínach, vo vode? Tu u nás cvičia na zachranárinu hlavne NO, ale aj borderky a dokonca aj pár krížencov. Z môjho úplne laického pohľadu sú borderky super - sú rýchle, šikovné, vytrvalé ale NO sa mi javia ako “rozvážnejší” taký systematickejší a sústredenejší. Ale netrúfla by som si povedať aké plemeno je na to “stvorené”. V minulosti bolo ustálené v podvedomí, že bernardýn je proste záchranár ☺.
hovíci také jedou dost záchranařinu
fena mého “taťky” chovatele měla složenou zkoušku ZPJ, která opravňuje k praktickému nasazení
je to špatný, vybrat si téma, o kterém nic nevíte, když teda neumíte ani v terénu sbírat data.
Otec našeho štěněte Australský ovčák dělá záchranařinu i naostro a je v tom velmi dobrý.
Jinak těch plemen je hodně, je mraky psích podcastů na různá témata a je tam i o záchranařině a vysvětlují tam co a jak, jaká plemena jsou vhodnější nez jiná, třeba lovecká kvůli skvělému čichu, BOC a AUO kvůli zapálení, kříženci, malá vs. Velká plemena…..
Je to zajímavé, vyhledejte, poslechněte a hned budete vědět víc
Milena:Moc vám děkuji, píšu něco takového:
https://is.ambis.cz/th/ezsnk/Bakalarska_prace_David_Kusy_UCO_37170.pdf
tu omáčku kolem mám hotovou proto se neptám na další věci. A teď řeším bod 2.1. Nejpoužívanější plemena psů v záchranářské kynologii a tam je uvedeno 5 plemen když kouknete, mně stačí 3 plemena a nechci to vyloženě opsat tak se ptám na nějaká další plemena, v té práci je u záchranářů uvedena třeba border kolie což se mě teda nezdá.
“Něco takového”, myslíte bakalársku prácu? Tak to potom máte snáď školiteľa, ktorý vám poradí zdroje a literatúru a vedie vás nejakým smerom v tej práci. Keby ste si aspoň prečítali tú prácu, videli by ste tam zdroje, z ktorých autor čerpal a nemuseli by ste to opisovať.
Ono jak zadavatelka píše “…nechci to vyloženě opsat…”, tak to dílem asi opsat chce.😀
A to už jí antiplagiátorské programy můžou zachytit. No, stejně se pak už neozvala…
Fikovnice:Ono jak zadavatelka píše “…nechci to vyloženě opsat…”, tak to dílem asi opsat chce.😀
A to už jí antiplagiátorské programy můžou zachytit. No, stejně se pak už neozvala…
Jo jo, potřebovala něco, aby to nebylo vyloženě opsané 🙂.
Jinak vyloženej dříč je moje Malina. Zrovna dneska mě upozornila na chlapa na poli. Vidím na ní, jak střihne ušima, tak vím, že něco divného vidí a on chlap na běžkách, to prostě takhle v prosinci divné je.
Jinak asi bych než tady na fóru zkusila asi zagůglit, jak si které plemeno vede ve statistikách. Nebo jestli se to takhle nemůže?
…mně dneska překvapil motýl….máme v rodině hluchotu a už na sobě pocituju pliživě nastupujici příznaky…..dneska jsem byla v koupelně, mobil v pokoji zřejmě zvolil jak zděšený, ale já ho prostě neslyšela a tak to motýl vzal do svých pacek a štěknul, což mně upozornilo, že se něco děje a šla se do pokoje podívat, zvonil zřejmě dost dlouho než to motýl vyřešil.. takže se ke cvikům asistenčního psa přidala ještě nová dovednost signálního psa😀