Keby to bol moj pes a moje dieta, urcite by pes nesiel z domu a nebojim sa, ze by som to nezvladla. Dohliadla by som na dieta, aby psa neprenasledovalo a aj na psa, aby mal svoj priestor, kam sa moze utiahnut. Druhych schopnosti si netrufam odhadnut.
Trochu zodpovědnosti by těm mladým neškodilo.
Takže ještěže všichni ti starší jsou zodpovědní až na půdu 🙂
Třeba se tazatelka ještě ozve a upřesní svoji situaci, ale na mě to taky působí, že pes není její. Na druhou stranu se ptá, zda si psa nechat, takže nějaké rozhodovací právo v tom asi mít bude….Otázka je to těžká, za mě, pokud pes její je, tak já bych nebyla pro, dávat ho hned pryč, má za něj zodpovědnost, stejně jako za to dítě. Chtělo by to vědět o situaci více, zvážit možnosti…. Doufání, že by pes nekousl je dost ošemetné. Kdysi dávno můj děda měl psa (NO), co neměl rád děti, teda on neměl rád kde koho, ale pamatuju si, že po mě “šel”, jakmile jsem byla z dohledu dospělých a přestože mě nikdy nepokousal, příjemné to nebylo, bezpečné určitě taky ne a věřím, že některým jedincům by toto pak mohlo způsobit celoživotní strach ze psů (a to by byla škoda).