Anonymní:Goro, to je škoda nechávat venku na dešti…
🙂😂🤣.. že škoda…
môj svokor/tchán hovorieval že “škoda je len toho, čo pes nechce a čo žena zje..”
striešky sú robené práve k dažďu…
peťa, úle/nastavky kúpené, striešky samodomo…
Anonymní:Goro, to je škoda nechávat venku na dešti…
🙂😂🤣.. že škoda…
môj svokor/tchán hovorieval že “škoda je len toho, čo pes nechce a čo žena zje..”
striešky sú robené práve k dažďu…
peťa, úle/nastavky kúpené, striešky samodomo…
I když pan Goro věří víc cizím “štúdiím” a ne praxi, mám zkušenost jinou.
Někdy se stane, že vč nechce brát roztok 3:2. Vždy ale bere velmi ochotně 1:1 (co nebere ani 1:1, nebude už brát nikdy nic). Netřeba být génius abych věděl, co jim dělá menší potíže a tudíž co je pro ně vhodnější. Navíc málo který nektar je tak hustý, podle Haragsima snad ani jeden. Každý si tedy může udělat sám představu s čím se za miliony let včely setkat mohly a na co jsou adaptované a co je jen lidský nesmysl.
K původní otázce, ano, jak píše pan Goro, cukr se rozvářet nemusí. Nezkazí se ani 1:1, pravda, víc než měsíc jsem ho nikdy neskladoval, proč bych to dělal? Rozpustím v konvi (mlíkařské, dřív na med) Al 25 l v 10 l vody 10 kilo cukru vrtačkou ve stojánku, trvá to při teplotě vody z kohoutku asi 5 minut. Vznikne 16 l roztoku. Krmítka mám sice na 11 l, ale dávám na keramzit (nebo slámu) asi půl konve a do vedlejšího vč druhou půlku a na úl nakreslím čárku a ta znamená, že vč dostalo 5 kg cukru. Odklopení dvou vč trvá asi 20 sec, zvednutí (68 let a 166 cm výšky) a nalití jednoho vč max minutu, spíš půl a tak včetně přikrytí a odnesení konve k autu a předtím přinesení k úlům zabere asi 4 minuty? Co bych řešil? Tělocvik potřebuje každý. Až to neunesu, rozliju konev napůl.
Mám za to, že právě tato “řídkost” mého krmení je jeden z předpokladů úspěšného včelaření bez jediného úhynu a s minimem VD během celého roku a tudíž i minimem léčení. Vše se vším souvisí a fakt, že tomu mnozí nevěří a zesměšňují to, na věci nic nemění.