Varaxi zajímavý recept.Vyzkouším na kozím mase.Neměl by někdo recept na srnku.Dostali jsme přední nohu a žebra,ale srnčí jsem dělala jen jednou,pekla,tak sháním i nějaký jiný recept.
Záleží, jestli dělám omáčku. Když ne, tak zvěřinový mix sůl, pepř, jalovec. Když podávám s brambory, tak kmín. Když bez brambor, tak nějakou bylinku - tymián, saturejku. Když dělám omáčku, tak podle omáčky. Na svíčkovou pepř, nové koření, bobkový list. Na šípkovou přidávám zázvor. Už jsem srnu sypala i perníkovým kořením. Taky to šlo.
Já se k ní chovám skoro jak k hovězímu, jen někdy přidám jalovec.
Udivilo mě, že nové koření dáváte do svíčkové. Každý vaří jinak, pro nás je nové koření, pepř a bobkový list koření na rajskou. Pepř, tymián, jalovec a bobkový list je na svíčkovou. Třeba jsou ještě další rodinné variace 🙂 .
Proto je co rodina, to svíčková, podobně jako bramborový salát. Možná je to i krajové.
Už ale chápu, proč mi málokterá svíčková chutná a zdá se mi divná. To budou ty, kam dali nové koření. To se mi tam vůbec nehodí. Svíčková prostě musí být s divokým kořením. (Neberte to ale jako kritiku, prostě každý má rád něco jiného.)
Mám dotaz, zachránil na povodni tři Kamerunské ovce a majitel řekl, že si je mám nechat, že je už nechce. Stáří 8 a 6 let. Dotaz zní jestli to je ještě k jídlu. Děkuji za odpověď.
K jídlu je všechno, když to dobře upravíte. Konfitovat, pomalu péct, dusit… Prostě tomu musíte věnovat několik hodin, třeba i přes noc, pokud je to možné, a budete mít lahůdku. Vůbec se toho nebojte, naopak starší maso má víc chuti.