ahoj, když umístím tento domeček na zahradu pod břízu, co se mi v něm může reálně usadit za hmyzí druhy nebo je to jenom dobrý pocit abych to koupil pro dobro hmyzu ale reálně se tam nic neusadí.
Ahoj, neusadí se tam nejspíš nic. Tyto průmyslově vyráběné domky nejsou totiž dostatečně hluboké na to, aby těm dírám hmyz důvěřoval. Hloubka domečku by měla být minimálně 15 cm. My jsme si stavěli vlastní s hloubkou 20 cm pro včelky samotářky a zabydlely se 🙂
Je to zase jen tahák na peníze, aby lidé měli pocit, že něco dělají pro přírodu. Lépe zkusit postavit vlastní, opravdový a podle návodu zkušených entomologů. Držím palce. 👍
Najdete tam minimálně hromady “ušáků” a zlatooček, těm stačí každá škvírka takže se spokojí. Mnohé druhy samotářských včelek využívají také velmi mělké škvírky, takže hlavně přes léto tam budete nacházet zalepená stébla.
Můžete si i vyrobit vlastní domeček. Je to moc pěkné na pozorování.
Mám přesně stejný domeček jako zadavatel a mám ty dřevěné šlapíky druhé zhora zavíčkované nějakou tvrdou hmotou, někdo tam zimuje, odpoledne vyfotím a napíšete mi co by to mohlo být za hmyz.