Úvodem se chci omluvit za “anonym”, nejde mi se přihlásit. A dotaz píšu už podruhé, první se nevložil.
Chtěla bych si koupit UZ plašič myší. Našla jsem si českého výrobce Deramax, kde garantují, že UZ je neškodný pro člověka a hospodářská zvířata včetně ptactva, koček a psů. Píšou tam, kopíruji “Neškodí, dolní hranice jejich kmitočtu je nastavena nad hranici 24 kHz. Zvířata jako psi, kočky, koně, krávy, ovce apod. jsou sice schopné slyšet i signály vyšších kmitočtů, ale nad hranicí 24 kHz (v souvislosti s využitou max. hladinou akustického tlaku) již pro ně nejsou ultrazvukové signály obtěžující.”
Chlap tomu furt nevěří, že UZ zvířata neslyší nedbaje na frekvenci. Hledá nějaké studie. A tak se obracím na vás, na názory, zkušenosti, případně nějaké odkazy na ty studie.
Děkuji moc za všechny rady a postřehy. (Doufám, že už se to vloží)
Určitě to zvířata slyší, mně to pomáhá při ochraně auta před kunou, míval jsem problémy s překousanými kabely a od té doby nic….
… viz.internet:
Chcete se zbavit kuny jednou pro vždy? Vyzkoušeli jste už všechny ‚babské‘ rady a nic nepomohlo? Právě pro Vás jsme na Západočeské univerzitě v Plzni vyvinuli první opravdu funkční ultrazvukový plašič kun a myší v České republice, který tyto nepříjemné škůdce nadobro vyžene z Vašeho obydlí a vy budete v noci v klidu spát.