Koupili jsme krmení mražené patentky (komáří larvy) jak často je máme tímhle krmit(každý den nebo jen parkrát do týdne?), zatím jsme krmili jen sušeným, vločky a granulky. To co ryby nesní máme odsát? Když jsme jim to dali poprvně hnali se po tom jako diví,má tohle krmení nějaké nevýhody?? dík za každou odpověd.
Můžete jím krmit třikrát týdně. Živé resp. mražené krmivo je pro rybky vynikající volba. Můžete zkusit i jiné mražené krmivo, rybky budou rádi. Jen nekupujte mražené nitěnky. Na mražení se používají uhynulé a nekvalitní nitěnky. A můžete si zadělat na problém.
Jak píšete co nestačí ryby zkonzumovat je dobré odsát aby to tam nehnilo.
Mraženým krmím běžně, skaláry bych tím krmila klidně denně, ale v rámci nějaké pestrosti dávám povětšinou obden a obden nějaké vločky, granulky a podobně.…teda jak bylo psáno nitěnky raději fakty nee. Z mého pohledu je to takový “barf” pro ryby.
Já teda nic neodsávám, protože ryby to stihnou zkonzumovat…to co případně přeci jen dopadne na dno, tak o to se postarají v mém případě pancéřníčci…
Jinak v akvárku se samozřejmě snažíme udržovat čistotu, ale pokud to není nějaký pidiakvárko a je to akvo, co funguje v nějaké rovnováze, tak se ten systém rozhodně nezhroutí z toho, že někde na dně se povaluje pár komářích larev…navíc některé ryby to pak sezobou i z toho dna. Pokud se po krmení toho na dně povaluje tolik, že to v rámci prevence musím odsát, tak z mého pohledu dávám moc a zkrouhla bych teda množství, které dám v rámci jednoho krmení.
Mražené má tu výhodu, že se nemusí použít celá kostička, ale třeba jen kousek…
Klidně zkuste i živé…i to se v některých akvaristikách prodává, ale je to finančně náročnější.
Já si je po poradě s prodejcem nechal balit do plastových krabiček, ty noviny, jak jsou mokré, nevydrží to rozbalování a sbalování dlouho, nizoučkou vrstvu, ideálně denně nebo obden propláchnout pořádně chladnou čistou vodou, nechat okapat trochu a jen s tím zbylým množstvím vody jsem je vracel do krabiček, a do ledničky - takto mi vydržely až 14 dní. Jakmile se zvýšilo procento uhynulých, a bylo jasné, že to už dlouho nevydrží, skrmil jsem vše drápatkám nebo jiným hovádkům odolným, nedával jsem to už larvám obojživelníků atd
Ještě se doporučovalo umístění v plátěném sáčku do nádrže záchodu, jak se splachuje, jsou neustále omývány čerstvou vodou - nezkoušel jsem.