V časopise Akvárium 46 (31. 10. 2019) na stránce 53 - odkaz, vyšel článek o chovu tohoto výjimečného korýška, který může zpestřit jídelníček našich ryb. Největší výhodou se zdá být asi to, že se Hyalella oproti Gammarus se snadněji množí a snáší vyšší teploty a nižší obsah kyslíku.
Přesto Hyalellu vnímám jako obyčejný pamlsek, nepřipadá mi, že by se množila tak efktivně jako například dafnie nebo moina. Máte tu s ní někdo zkušenosti?
Asi to není linie co máme v našich chovech, tyhle jsou víc ze severu, ale pěkný vidět chování v přirozeném prostředí. By mě zajímalo jestli by se tyhle jejich Hyalella azteca křížily s našimi mexickými Hyalella azteca.
Už se asi nezjistí odkud pocházejí blešivci, kteří se chovají v akvárií. Podle wikipedii existuje kolem 80-ti druhů hyalell a myslím, že se můžou mezi sebou volně křížit.
V časopise Akvárium 46 (31. 10. 2019) na stránce 53 - odkaz, vyšel článek o chovu tohoto výjimečného korýška, který může zpestřit jídelníček našich ryb. Největší výhodou se zdá být asi to, že se Hyalella oproti Gammarus se snadněji množí a snáší vyšší teploty a nižší obsah kyslíku.
Přesto Hyalellu vnímám jako obyčejný pamlsek, nepřipadá mi, že by se množila tak efktivně jako například dafnie nebo moina. Máte tu s ní někdo zkušenosti?
Wow, tech je mraky 😲 za jak dlouho se tak namnoží?