No tak to bylo dnes raníčko….vstanu a než dejdu do práce, tak mám takovou svojí půlhodinku na rozkoukání…
(dneska už si ten luxus můžu dovolit, před několika lety to bylo sci-fi a dneska se divím, jak jsem to zvládala…ale to je OT)
…no a čtu, že už mám podepsanou knížečku🤗…Zrzavci děkuji❤️, moc si toho vážím…a tak se v tom těšení na můj vánoční dárek dočtu k tomu, kdo kolik procent má z ceny knihy….no a tady je mi snad omluvou, že po ránu jsem ještě neměla úplně rozhýbaný mozek…tak si tak ležím na gauči a u počítače sedí manžel a já mu to sděluju jen jako informaci..zajímavost…si představ kolik % má distribuce…a tak nějak čekáte nějaké “hmmmm” (že teda zaregistroval, že jsem něco řekla a že ho to nezajímá), popř. “to je teda dost”….no tak ne, bohužel to začal rozebírat😴. Já jsem za ta desetiletí zkušená manželka a tak vím, že nemá smysl někomu, kdo všechno ví, všechno zná, všude byl 3x a všemu rozumí, oponovat a vést debatu o problematice, které ani jeden z nás nerozumí, ale jsem měla nějaký zatmění a tak jsem nepoužila metodu obehrané desky “miláčku možná jo, ale já tomu nerozumim, tak fakty nevim”….to né, to já musím oponovat a říkat, že to asi není tak jednoduchý, jako když člověk vyrábí lopaty a hledá odběratele a manžel si mele svojí pravdu a tlačí mě k tomu, abych mu jí potvrdila, což za prvé nemohu páč nevím, za druhé nemohu, protože si tak nějak pocitově myslím, že pravdu nemá…
No vzhledem k tomu, že už jsou zde profesionálky…holky prosím, můžete mi některá napsat klíďo do SZ, pokud budete mít teď před vánoci trochu času, nějaký stručný info, jak je to ve skutečnosti, přísahám, pokud je to přísně tajné, že informace použiji jen a pouze pro klid v rodině a nebudu šířit dále…opravdu stačí nějak bodově…byla bych vám neskonale vděčná, poněvadž tím zachráníte moje duševní zdraví a zabráníte manželovraždě…a slibuju na holej pupík, že příště budu více ve střehu a nenechám se do podobné debaty zatáhnout….
Manžel si distributora představuje jako nějaký velkoobchod/velkosklad, kam já jako “vyrobitel knihy” přijdu a nabídnu svoje zboží za nějakou konkrétní cenu, do které promítnu skutečné náklady na výrobu knihy, plus si k tomu připočítám prašulky pro sebe a autora…tak jak potom můžeme dojít k takovým procentům….prostě já nabídnu knihu např. za 100,- Kč a distributor ať si jí pak prodává za kolik chce….