Rádo se stalo🙂 Já si tady jen tak čtu…ale tentokrát jsem musel😇
přikrmovat? ano nebo ne?
Buggyra:To se zdá až podezřelé 🙂
Já kupovala pytel 20 kg tuším za 400 Kč. Takže 900 Kč za 40 kg mi přijde v pořádku.
A to je dobře, že jste musel, protože jste mě nakopnul. Já tam nakoukla a šla pryč a byla by to chyba, ušetřil jste mi tak tři stováky, tak si koupím bezsíťkový lojofky v Zelený domácnosti , roznáším je jak virus po okolí 🙂 při venčení . Za ty tři roky, co jsme tady přestěhovaní jsem si ty pernatý tajtrdlíky naučila na pískání. jak přicházím a začnu pískat, vědí, že jde dlábes a křoví značně ožije 🙂
a ten můj původní odkaz ten pytel za 900,- to taky není fakt špatný a recenze na firmu, dobrý, tak Vás neoberou.
No ne, to já kdybych už kupovala, tak beru 200 kg, a to opravdu nebudu kupovat za tuty peníze. Ještě že kupovat nemusím.
aha , tak to jo.
Tak to už jste na velkoobchodních cenách, to jde mimo běžného smrtelníka. 🙂
No 200 kg není na žádný velkoobchod právě. Kdybych brala tunu, tak se můžu s někým pobavit o ceně, ale pát set kilo není zajímavé. Když nebudu příští rok líná, tak můžu zkusit při podzimu při nějaké cestě do úrodnějších krajin odbočit někde k nějakému zemědělci. Ale spíš budu líná, dostává slunečnicový olej, tak mu to musí stačit (stačí).
Tak já beru metrák a měla jsem vzít víc. Místní zemědělec chce 15kaček za kilo a naštěstí nedělá rozdíl, cena je stejná za 20kilo, jako za 2metráky.
Rekapitulace strávníků na a pod krmítkem.
Hrdličky, kosi, straky, sojky, polňáci modřinky (letos málo), koňadry, červenka, pěnkavy, stehlíci, čížci, jeden plašťově myšošedej ptáček (?). A snad samička zvonka, jen jsem ji krátce zahlédl. Zvonky asi kosí ta choroba, jak se psalo jimde, myslím na exotech. U tety na krmítku jsem je taky neviděl. V minulých letech byli.
U nás hlásím páreček zvonků - jestli jsou to ti stejní, jako loni, nevím, ale je to zase pár. Víc ani ťuk. Jinak fčéra přišli dlaskové - tři , krása, nádherný ptáček. A pak klasika, kosáci, oba druhy nejběžnějších modřinek, pěnkavy, pár vrabčáků, červenka, sojka taky dvakrát, strakapoudice bydlí trvale. I ty hrdličky občas zajdou. Jo a Zorro - neboli brhlík.
Já včera vyplašila zvonků hejnečko (5-10 ks) z místa, kde krmím koně, který rozhazuje krmení různě po zemi 🙂 Jsme oblíbená zastávka zvonků.
Přikrmujem ….
Verun:Přikrmujem ….
Takto přikrmujete nebo to je foto ze sušení?
Reálná fotka z 20. ledna, lísky jsou pod pergolou, po náletu sojek i na zemi…dneska tam ještě trochu bylo.
zajímavý způsob. Na jak dlouho takové množství vydrží?
Když na to vlítnou tři sojky, je po boji za den, nebo to možná vyžere srna(je to na stolku, kam dosáhne a chodí mi tam okusovat jahody a gazanie v truhlíku, přitom všude trávy dost) jednou jsme dali fotopast, měla jsem obavu, jestli to nežerou myši- ty velký myši🤔)
teď je to tam 4 den a bude to asi vyzobaný, množství je to cca 200g-300g, slunečnici kupuju na zimu 50kg pro koně, tak mám zásobu.
Letos stejně jako loni je to, co s týče rozmanitosti a množství u nás slabota. Loni jsem jim začala přilepšovat poměrně pozdě. Myslela jsem, že je to tím, ale asi není. Letos jsem začala brzy a celkem se snažím i rozmanitost a stejně jsou tu hlavně jen sýkorky, občas agent (brhlík), kosi, hrdličky, zahlédla jsem zvonka, stehlíka i čížka, občas byli vrabci, ale to každodenní množství druhů, mi prostě na krmítko nelítá.
Přidám se. Dokdy prikrmovat abych jim nějak neublížil nebo nenarušil bioritmus, do konce února?
Anonymní:Přidám se. Dokdy prikrmovat abych jim nějak neublížil nebo nenarušil bioritmus, do konce února?
klidně celý rok