V zimě jsem pro krmení, v přirodě toho určitě k nalezení mnoho nemají. Naopak v létě by se o sebe měli postarat sami. Navíc si myslím, že riziko přenosu nemocí na krmítkách opravdu je, tak proč by ho ptáci měli podstupovat i v létě.
Vložím fotku krmítka, které je uzpůsobeno tak, že se tolik neznečistí trusem; je i se zásobníkem.
Krmím ptačí směsí. Koupil jsem i 40 kg slunečnice. Tu ale zatím nedávám, protože tou krmí soused. Jen jsem si tedy odsypal a dal jsem ji tetě.
U mě na krmítku zatím polňáci, modřinky, koňadry, na semínkách tůje čížci. Pod krmítkem kosi, hrdličky, straky, sojky.(vrabci toho dost vyhází, takže na zemi je toho opravdu dost).
Ona ta lojová koule je z vyškvařeného tuku, takže nevidím důvod, proč by daňčí vyškvařený lůj vadil. Pokud není závadný, připálený nebo přisolený, tak bych ho použila. Kroupy a krupky se dávaly dřív, když se ptáčci krmili tím, co bylo uloženo ve spíži. Závadné to není, ale moc to dnešní rozmazlená generace zvyklá na slunečnici nechce. 🙂 Směs pro nosnici záleží, jaká je - nesmí tam být vůbec žádná sůl (chlorid sodný), a o často bývá. Přečtěte si složení a uvažte, jestli je vhodné.
V zimě jsem pro krmení, v přirodě toho určitě k nalezení mnoho nemají. Naopak v létě by se o sebe měli postarat sami. Navíc si myslím, že riziko přenosu nemocí na krmítkách opravdu je, tak proč by ho ptáci měli podstupovat i v létě.
Vložím fotku krmítka, které je uzpůsobeno tak, že se tolik neznečistí trusem; je i se zásobníkem.
Krmím ptačí směsí. Koupil jsem i 40 kg slunečnice. Tu ale zatím nedávám, protože tou krmí soused. Jen jsem si tedy odsypal a dal jsem ji tetě.
U mě na krmítku zatím polňáci, modřinky, koňadry, na semínkách tůje čížci. Pod krmítkem kosi, hrdličky, straky, sojky.(vrabci toho dost vyhází, takže na zemi je toho opravdu dost).
Nejsem si jistý, že naše kulturní krajina má všude dost krmení pro volně žijící ptactvo, pole navazuje na pole bez mezí a remízků, takže není kde by rostlo dost plevelů, které by ptáky uživily. Zahrady jsou plné zelených trávníků s nulovou produkcí semen. V důsledku čistoty kulturní krajiny ubývá hmyzu.
Já dneska přijdu do kuchyně a před balkónovými dveřmi sýkorka a trochu čumí dovnitř, tak si říkám “copak, už nemáte co?” a ono fakt to krmítko bylo prázdné. Dala jsem slunečnice, nesolené buráky, lojové koule a jakousi směs z Lidlu pro ptáčky na krmítku. Včera jsem poprvé viděla na krmítku a na zemi pod ním větší skupinu vrabců. Loni k nám skoro nelítali.
Tenhle ptáček přiletěl ke kamarádovi na zahradu. Co to je?
To je zvláštní, to je jeho fotka nebo našel na internetu ptáka, kterému se podobal? Protože je to opravdu sýkora rezavoboká, jenže ta se v Evropě nevyskytuje, obývá severní Ameriku, kde je hojná, i na krmítkách ale u nás rozhodně ne.
To je zvláštní, to je jeho fotka nebo našel na internetu ptáka, kterému se podobal? Protože je to opravdu sýkora rezavoboká, jenže ta se v Evropě nevyskytuje, obývá severní Ameriku, kde je hojná, i na krmítkách ale u nás rozhodně ne.
nechtěl jsem do toho rejpat , jestli hledal něco podobnýho, tak věřím , že si to mudla je schopen splést i třeba s brkoslavem (velikostní nepoměr ho nezarazí) a naše včelařka je v tom nevinně
nechtěl jsem do toho rejpat , jestli hledal něco podobnýho, tak věřím , že si to mudla je schopen splést i třeba s brkoslavem (velikostní nepoměr ho nezarazí) a naše včelařka je v tom nevinně
taky mě to napadlo. Ale velikostně je to jinde… jestli to byla velikostí sýkorka…