tak včera sestra hlásila hejno špačků - v sobotu na okraji Liberce
tak to je hodně brzo, za chvíli se jim ani nevyplatí odlétat. Zrovna letošní zimu by tu přečkali lehko. Kosi se v našem sadu živili na popadaných jablkách krásně celou zimu. Na zemi jich bylo bohatě a teď už je tam posledních pár hodně oštípaných, vypadá že to měli do jara rozvrženy docela přesně 😀 a pod sněhem jestli je měli 2 dny za celou zimu? Pohoda pro zvířata.
No tak teď koukám, ono je také dost pravděpodobné, že tady někteří špačci i opravdu přezimovali. Dle pozorování bylo pozorováno hejno 50-60 ks 26.12. a 17.1. 80 ks. Ti asi nikde nebyli.
Teď v těchto dnech má příkrm největší význam, proto prosím vydržte! Nejde jen o mrazy co teď panují, ale že přišly v tomto období na konci února. V době, kdy už mají ptáci malé zásoby tuku po zimě.
Ti u nás puknou. Letos jsem už zkrmila 2metráky slunečnice a dnes koupila další metrák + 300 lojových koulí , pár kilo sádla a furt to řve že nemají dost pakáž jedna pernat á 😂
Ti u nás puknou. Letos jsem už zkrmila 2metráky slunečnice a dnes koupila další metrák + 300 lojových koulí , pár kilo sádla a furt to řve že nemají dost pakáž jedna pernat á 😂
Tak já toho letos moc nezkrmila… oproti minulým rokům… nicméně naservírováno mají nonstop…. já jsem z těch lidí co krmí celoročně.. …a je mi úplně buřt jaký kdo má na to názor. V létě teda ne tak štědře, ale krmím.