Aktuálně: 3 198 inzerátů221 522 diskuzních příspěvků18 369 uživatelů

Přikrmovat? ano nebo ne?

Sardullah
Sardullah 12.01.2025, 10:54:21 xxx.xxx.189.104

Já dneska ráno viděla na krmítku červenku…tak to mám radost, ta se objeví jen občas…udělalo mi radost hejno vrabců…tak 20 jich přilítlo…tak doufám, že u mě vydrží a že to bude veselejší…..že nebude ticho, ale zase mi to bude čimčarat o sto péro…

lesnizinka
lesnizinka 12.01.2025, 11:00:51 xxx.xxx.95.147

Na krmítku stále prd, koňadry s modřinkama poskakují ve vrbičkách. Sem tam s nima kos. Šla jsem ranní obchůzku kolem potoka a na keři nějaké jiné pískání. Zvednu hlavu a koukám, hejno mlynaříků. Tak krasavci vydržte, nafotím vás alespoň tady. Jak někdo psal, že dlouho neposedí…no tak právě🙄Než jsem si otočila tašku, vytáhnula mobil, už jsem je marně hledala ve větvích a frnk, byli v čudu😏

acher
acher 12.01.2025, 11:53:49 xxx.xxx.222.196

U nás na krmítko a na dvůr létají vrabci,ale samý polní,sýkorky końadry,modřinky, sem tam babka,stehlíci,pěnkaváci,občas červenka,strakapoudů několik,hrdličky jen dvě,dnes mezi králíkárnami poskakovali strnadi a jikavci,na hnůj létá několik čížků a kosů,občas se ukáže sojka a žluna.Potvory straky vyháním a to už se naučil i pes je vyhánět.

Zrzavci
Zrzavci 12.01.2025, 11:57:48 xxx.xxx.17.45

Tak dneska velká hojnost proti včerejšku - koňader nepočítaně, hodně modřin, šest pěnkav, párek kosáků, párek dlasků - ty jsou tu letos prvně, stejné hejno zvonků jako včera a asi pět stehlíků. A Kikina - tedy strakapoud. Nesčítala jsem, nemožu tam hodinu sedět, tohle bylo během snídaně.  Pozdní snídaně teda. 😀

edit a vrabci kupodivu asi ani jeden- což mě udivuje, bývalo jich tady ještě loni požehnaně, ale možná je to tím, že sousedka naproti pokácela thůji, kde bivakovali ☹️

lesnizinka
lesnizinka 12.01.2025, 14:03:14 xxx.xxx.95.147
Xerxova:

dneska se na chvilku přidal k pozorování pipin i manžel…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Jako vždy nádherné fotky👍 Přenádherné👏 Parukářku jsem naživo nikdy neviděla(jestli je to tedy parukářka?) Tady snad ani nebydlí😟

Q_
Q_ 12.01.2025, 14:27:14 xxx.xxx.113.200

Shrnutí u nás:

11.1.

- 07.45: první pozorování  - nic

- kolem 10.30: ty dvě straky od souseda mi mj. vzaly pár lojových koulí kolem krmítka rozházených (do pozorování to dám k tomu prvnímu sledování)

- 14.00: 2x hrdlička zahradní

12.1.

ráno kolem 7mé jsem zasypal kolem krmítka, jako bych čekal divočáky

- 11.00: 6x hrdlička zahradní

Na prd to je letos.

Co máte návštěvy u krmítek, v dobrém závidím.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.