Já dneska ráno viděla na krmítku červenku…tak to mám radost, ta se objeví jen občas…udělalo mi radost hejno vrabců…tak 20 jich přilítlo…tak doufám, že u mě vydrží a že to bude veselejší…..že nebude ticho, ale zase mi to bude čimčarat o sto péro…
Přikrmovat? ano nebo ne?
Na krmítku stále prd, koňadry s modřinkama poskakují ve vrbičkách. Sem tam s nima kos. Šla jsem ranní obchůzku kolem potoka a na keři nějaké jiné pískání. Zvednu hlavu a koukám, hejno mlynaříků. Tak krasavci vydržte, nafotím vás alespoň tady. Jak někdo psal, že dlouho neposedí…no tak právě🙄Než jsem si otočila tašku, vytáhnula mobil, už jsem je marně hledala ve větvích a frnk, byli v čudu😏
U nás na krmítko a na dvůr létají vrabci,ale samý polní,sýkorky końadry,modřinky, sem tam babka,stehlíci,pěnkaváci,občas červenka,strakapoudů několik,hrdličky jen dvě,dnes mezi králíkárnami poskakovali strnadi a jikavci,na hnůj létá několik čížků a kosů,občas se ukáže sojka a žluna.Potvory straky vyháním a to už se naučil i pes je vyhánět.
Tak dneska velká hojnost proti včerejšku - koňader nepočítaně, hodně modřin, šest pěnkav, párek kosáků, párek dlasků - ty jsou tu letos prvně, stejné hejno zvonků jako včera a asi pět stehlíků. A Kikina - tedy strakapoud. Nesčítala jsem, nemožu tam hodinu sedět, tohle bylo během snídaně. Pozdní snídaně teda. 😀
edit a vrabci kupodivu asi ani jeden- což mě udivuje, bývalo jich tady ještě loni požehnaně, ale možná je to tím, že sousedka naproti pokácela thůji, kde bivakovali ☹️
dneska se na chvilku přidal k pozorování pipin i manžel…
Xerxova:dneska se na chvilku přidal k pozorování pipin i manžel…
Jako vždy nádherné fotky👍 Přenádherné👏 Parukářku jsem naživo nikdy neviděla(jestli je to tedy parukářka?) Tady snad ani nebydlí😟
Shrnutí u nás:
11.1.
- 07.45: první pozorování - nic
- kolem 10.30: ty dvě straky od souseda mi mj. vzaly pár lojových koulí kolem krmítka rozházených (do pozorování to dám k tomu prvnímu sledování)
- 14.00: 2x hrdlička zahradní
12.1.
ráno kolem 7mé jsem zasypal kolem krmítka, jako bych čekal divočáky
- 11.00: 6x hrdlička zahradní
Na prd to je letos.
Co máte návštěvy u krmítek, v dobrém závidím.