Já teda letos poprvé v životě viděla mlynaříka… dokonce jsem si ho musela vygůglit, protože jsem vůbec netušila, co mi to přilítlo na krmítko za bílýho ptáčka…
Jinak standardně mám sýkoru koňadru, uhelníčka, vrabce… pak ty šedivý čůzy-hrdličky, asi 6 kosáků. Sem tam červenka a letos prvně i zvonek zelený a párek stehlíků a tím končím tvá Máňa… docela pak čumím, jak to má někdo podstatně pestřejší.
Já teda letos poprvé v životě viděla mlynaříka… dokonce jsem si ho musela vygůglit, protože jsem vůbec netušila, co mi to přilítlo na krmítko za bílýho ptáčka…
Jinak standardně mám sýkoru koňadru, uhelníčka, vrabce… pak ty šedivý čůzy-hrdličky, asi 6 kosáků. Sem tam červenka a letos prvně i zvonek zelený a párek stehlíků a tím končím tvá Máňa… docela pak čumím, jak to má někdo podstatně pestřejší.
mlynaříci jsou úžasní - létají (většinou) v rodinných hejnech a jsou děsně ukecaní - neustále švitoří. Mají veliké teritorium, na kterém přelétávají - takže se většinou nezdrží dlouho. Ale když se zrovna zastaví a potkáme se - mám velikou radost. Taky už se letos u nás zastavili - houpali se na lojových koulích, klidně pět na jednom válci. Vypadal jak obalený
Tak to mi nevadí. Vstáváme s mužským podle sluníčka. Jak se začne dřív rozedníxat, už je to lepší venku. Když k tomu zpívá kosák je to nádhera. Nakrmíme havěť a před další prací máme kafe pauzu na zahradě.
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 03.01.2025, 07:10:46
No a já jsem sova a velkej nespavec, takže ráno lovím každou minutu, kdy ještě můžu spát… protože když člověk čumákuje do dvou… někdy i do tří do rána, tak za ranního kuropění vstávat nemůže, to je dlouhodobě neudržitelné.
Ale zpěv ptáků a nemusí to být jen ten kosák i čimčarání vrabců mi nevadí… manžel se vždycky na oko čertí, že ti ptáci řvou jak krávy a u nás pod oknama, protože je krmím.
Letos je to ale takový divný. V loni jsem nestíhala dosypávat krmítka, letos to stačí obden… a pořád i v zimě mi to tady cvrlikalo a letos je ticho…ubylo mi hodně vrabců, měla jsem hejno 20-30 jedinců, už několik let a letos tak max 10. Tak doufám, že se jen odstěhovali.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 03.01.2025, 07:21:01
Jasně jsou u nás😀 Já letos už budu muset dokoupit další metrák slunečnice. Ale osobně si myslím, že tím jak u nás na jaře všechno pomrzlo, nejsou tu žádné bobule, jabka prostě nic, tak jsou na těch krmítcích víc závislí.
Já a muž jsme skřivani. Večer máme i na oslavě problém neusnout a konec filmu doma na gauči sem neviděla ani nepamatuju. V zimě, když nejsem v práci vstáváme po šestý a v létě o dost dřív. Ono je to v létě i kvůli horku.Za raního chládku se toho stihne spousta a pak se v horku může člověk schovat.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 03.01.2025, 07:21:01
V loni jsem nestíhala dosypávat krmítka,
Já taky letos vidím výrazně pomalejší úbytek krmení. Včera jsem se po týdnu vrátila z Moravy, tak uvidím, jak moc budu doplňovat před barákem a ve škole.
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 03.01.2025, 07:42:45
Já a muž jsme skřivani.
Já taky. Rozumím tomu. Na maturitních plesech trpím a snažím se mizet před půlnocí jako Popelka. Ale ráno to stejně nedospím a jsem celý den jak praštěná pytlem.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 03.01.2025, 21:08:21
Já vím, že je to nějakým vnitřním nastavením člověka, ale není ti líto hezkého dne? Co máš z toho, že v noci poskakuješ po baráku, čučíš na bednu či paříš videohry?(vůbec netuším, co děláš, jen vím, že to tak lidi mají😉) Brzké ráno, když vychází slunko, všechno ožívá, je tak hezké👍 No já jsem zase ochrapa, takže se pokochám a klidně chrápu dál, do 7h😛
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 03.01.2025, 22:29:15
Holka… líto mi může být, ale fakty nemůžu spát permanentně 3-4 hodiny denně, někdy mi je až fyzicky špatně z nevyspání, ale stejně neusnu. Jako spása pro mě jsou prášky na spaní, ale ty nemůžu brát nonstop furt…
Ale už dost bylo sovy, nechci tady plevelit vlákno.
Přidám se i já ke skřivanům, jsem schopna už být fit na nohou od půl čtvrté. V tu ránu mám plno energie v těle, huba mi jede, ruce se klepou a nohy poskakují, že už musím něco dělat. Přijde devatenáctá hodina a semnou už pomalu nic není a usínám na pěti minutkách.
Zato můj je sova, když vstane má ještě problém se vůbec rozpohybovat až tak za 2hod. zato večer je akční i do půl noci a proto jsme už spolu 45let. Každý doslova jsme jiní a doplňujeme se.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 03.01.2025, 22:29:15
Já vím, že je to nějakým vnitřním nastavením člověka, ale není ti líto hezkého dne?
Jenže to vnitřní nastavení člověk fakt nepřebije. Ze mě sovu taky nikdo neudělá. Vyhovují mi “večírky”, které začínají ve tři odpoledne a v devět můžu jet domů.