Aktuálně: 3 577 inzerátů216 142 diskuzních příspěvků18 327 uživatelů

Přikrmovat? ano nebo ne?

anonymní (neregistrovaný) 16.12.2024, 13:00:57 xxx.xxx.87.55

U nás byli o víkendu na “ ptačím stromě”  mlynaříčci - a ty já úplně miluju.

Jinak jsem hned po ránu zaznamenala průlet krahujce (asi i pokus o útok a snídani). Tak pak bylo u krmítka poněkud nervózně.  Ptačí strom je hloh, který máme na zahradě před oknem, na něm krmítko a pod ním krmeliště. Ptáci ho mají v oblibě, protože se do něj krásně ukryjí před zmíněným krahujcem. Však jsme ho jednou pozorovali, jak šplhal dokola hlohem a ptáčci vždy jen přeskákali o kousek dál, tudíž neměl šanci. Hloh je hustý a píchá.

Ale štvou mě vrabčáci, protože neustále jeden z hejna dělá falešné poplachy a všichni ptáčci neustále lítají z  krmení do hlohu. Špatně se pak pozorují, neboť jsou v neustálém pohybu. Jen kosáci to tak nežerou, ztuhnou a udělají si vlastní názor, zda hrozí nebezpečí nebo se můžou v klidu cpát dál.

drvodelkafialova
drvodelkafialova 16.12.2024, 18:15:07 xxx.xxx.171.143

Tak u nás je dravců taky dost, je mi ptáčků líto, ale zas si říkám že kdyby tam byl nějaký marod, tak se nemoc nerozšíří. 

Anonymní (neregistrovaný) 17.12.2024, 15:26:02 xxx:xxx.ba37:97ec

Jak už jsem psala, často chodíme celá rodina okolo rokytky a kyjskýho rybníka, a dneska jsme viděli několik racků chechtavých v zimním šatu. Já myslela, že odlété už v říjnu?

Stelle
Stelle 17.12.2024, 15:26:40 xxx:xxx.ba37:97ec
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 17.12.2024, 15:26:02

To sem byla já.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.