Ahoj, moc prosím o pomoc, jedno z mých morčat má něco v kůži. Začíná se mu tam tvořit lysinka a má tam stroupek, zatím tam chlupy ještě má ale prořídlé a na kůžu je stroupek. Je to začínající svrab? Donesla jsem si jedno morčátko před několika měsíci ne z úplně čistého chovu, teď už vím že to byla chyba. Jak se to léčí mám to nečím potřít?
Ahoj, moc prosím o pomoc, jedno z mých morčat má něco v kůži. Začíná se mu tam tvořit lysinka a má tam stroupek, zatím tam chlupy ještě má ale prořídlé a na kůžu je stroupek. Je to začínající svrab? Donesla jsem si jedno morčátko před několika měsíci ne z úplně čistého chovu, teď už vím že to byla chyba. Jak se to léčí mám to nečím potřít?
Jděte k veterináři. Jestli je to svrab, potřebujete lék. Který jinde nekoupíte.
Mám dvě morčecí maminky. Hladkosrsté Bobině se narodili před 4 dny 4 miminka a angorské Babetě před 2 dny 3 miminka. U obou samiček jsem si včera všimla krvavých stroupků a vypadané srsti a to především pod krkem, ale také na bocích a všude jinde po těle. Poradíte co s tím? Bojím se převozu k veterináři, aby třeba stresem nepřišly o mléko, které teď potřebují pro své mladé. Díky Káťa.
může se jednat o plíseň, která se projevila tím, že organizmus samiček je po porodu oslabený. Zajdi za veterinářem. Miminkům by to nemělo uškodit. Každopádně nasaď vitamíny (víc čerstvé zeleniny, Pikovit nebo jiný multivitamín, Céčko)