kometa:Nezařazovala bych. Už jenom proto, že během gravidity se kýla může zhoršit.
I odoperovaná oboustranná tříselná kýla? Vím o dvou fenách , které měly oboustrannou tříselnou kýlu odoperovanou a teď jsou obě po štěňatech
Ahojky, setkal se někdo z vás pejskařů s tříselnou kýlou? Zajímá mě jestli je dědičná na potomstvo nebo takovou fenu nepatří zařazovat do chovu? Děkuji, Cristie.
Nezařazovala bych. Už jenom proto, že během gravidity se kýla může zhoršit.
kometa:Nezařazovala bych. Už jenom proto, že během gravidity se kýla může zhoršit.
I odoperovaná oboustranná tříselná kýla? Vím o dvou fenách , které měly oboustrannou tříselnou kýlu odoperovanou a teď jsou obě po štěňatech
Já bych do toho prostě pocitově nešla. U matky se odoperovalo, ale co u dcer?
Můj názor.
kometa:Já bych do toho prostě pocitově nešla. U matky se odoperovalo, ale co u dcer?
Můj názor.
Takže to můžou matky předávat na dcery ? Já bych taky nechovala, dokonce tu jednu dávala chovatelka jako štěně po operaci že je nevhodná k chovu. A šup, už má štěňata….
Tak jako, vyloženě dědičné to není. Ale za mě má jít do chovu to nejlepší a nejzdravější. Nejen u psů.
kometa:Tak jako, vyloženě dědičné to není. Ale za mě má jít do chovu to nejlepší a nejzdravější. Nejen u psů.
S tím souhlasím