Leithian:A kolim stoji mesta odchyty a ziveni kocek v utulcich ze?🤣 co za skodu udela hroznys nebo uzovka? Nic. Kocky jsou oproti nim dablove
Sorry jako, ale víte kolik stojí města odchyt a živení psů, které nikdo nechce?
Jak moc musíte být smutný člověk, že přejete kočkám smrt a nejraději je střílela na počkání?
Je velmi smutné, že kočka je pro vás něco podřadného, ale pejsci vám nevadí? Nesnáším, když jdu po ulici a mejitelé si ani neumí zavřít vrata od dvorku, či zahrady, aby mě jejich pejsáček mohl na ulici upozornit, že tam nemám co chodit. Nebo, že když na zvíře nemám finance, tak si ho nemám pořizovat? Sorry jako, ale ti majitelé psů, kteří si je pořídí a dájí psovi jako ohradu plot ani ne půl metru vysoký, na ně fince mají? A je to dobře zajištěný? Pak na vás štěká vzteký pes, který je přeníma tlapkama postavený na zdi. Co teprve neustálý štěkot? Jede kolem sanitka nebo traktor a to bych vám nepřála, aby všichni dohromady začali štěkat a výt jak pomatenci klidně i o půlnoci. Když jdu na procházku do lesa, tak taky bych ráda šla po stezce nikoli po všude přítomných exkrementech od pejsků, po kterých majitelé ani neumí sebrat hovínko. Jo a, že kočky smrdí a psi nesmrdí? Co takhle moje obechcaná branka, dvorek, stromky u plotu? To taky nikomu nevadí. Vždyť pejsek jenom zdvihne nožičku. Je to přirozená věc. Taky mi jejich majitelé nezaplatí škody. Kdo jim to dokáže, že?
Než psa, tak mám raději kočku, která mi pravidelně chodí kálet ke kompostu. Raději uklidím ptačí mrtvolku, než abych musela neustále řešit páchnoucí dvorek. Klidně i mícu pochválím za ulovenou myš, která neměla u mě na dvorku, co dělat.
Takže pokud si vy, “pejkař” chcete stěžovat na volný pohyb koček a svádět na ně jakýkoliv bordel, tak si prve zameťte před vlastním prahem. Nejsem na vaše miláčky zvědavá na každem kroku.
A pokud si myslíte, že máte právo po majitelích koček vymáhat finanční kompenzaci takového rázu, abyste si mohla koupit odpuzovač koček a zpravit nábyteček na zahradě, tak vás obeznamuji s tím, že tím pádem já chci na zahradě rušič psího štěkotu, finanční kompenzaci na zničenou zídku plotu, náhradu škod za zničený trávník a keře u plotu. Zaplatit přípravky, které jsem vynaložila na odpuzení psů od kraje mého pozemku. A pokuty pro ty, kteří jsou povinni sebrat po svých miláčcích exkrement a nedělají to. Chápeme se?
Pokud se tak vymezujete vůči čipování, tak vám sdělím jen jedno. V životě jsem neslyšela o tom, že by nějaký veterinář při prohlídce kočky přejel kočku čtečkou a ujistil se, zda ta kočka dotyčnému patří (čest výjimkám, těm zopovědným a výborným veterinářům). Smutné, že to samé neudělají ani u psů. Proto čipování nikdy nebude u koček fungovat.