Dobrý den, odpoví mi někdo na několik dotazů. Chci začít s chovem pískomila. Je pravda že na rozdíl od jiných podobných hlodavců musí být jenom jeden a ne pár? Bude na chov lepší akvárko nebo klec? Dají se využít hračky od křeků - běhací kolo, žebřík na lezení? Díky, Áda
Chov pískomila
…..najděte si stránky chovatelů osmaků, tam je vše velice dobře popsáno….osmáci se chovají po dvou až více ve skupince,ale stejného pohlaví….sami nikdy, to ho psychicky utýráte….a nejlepší je velká klec nebo voliera se spousty šplhadel, kolotoče, poličky,hamaky, vše přiměřené velilosti….podívejte se na ty stránky a pak se teprve rozhodněte….podotýkám, že krmení je poměrně drahé, základem je velmi kvalitní seno, speciální granule a pak spousta bylinek, kořínky pampelisek, větvičky ovocných stromů….
Až na to, že je řeč o pískomilovi, ten s hamakou udělá krátký proces atd..
Áda:Dobrý den, odpoví mi někdo na několik dotazů. Chci začít s chovem pískomila. Je pravda že na rozdíl od jiných podobných hlodavců musí být jenom jeden a ne pár? Bude na chov lepší akvárko nebo klec? Dají se využít hračky od křeků - běhací kolo, žebřík na lezení? Díky, Áda
Já teda nevím, ale půl minuty na gůglu a dozvěděla jsem se, že je to zvíře společenské, tudíž o samotě NE!
Je-li řeč o pískomilovi mongolském, můžete mít trvale pár nebo skupinu zvířat spolu, jsou to pospolitě žijící zvířata. Akvárium za mě jednoznačně lepší - můžete dát mnohem více substrátu, přidat větve, kameny, cokoliv, co mu/jim nabídne možnosti úkrytu, zkoumání, taky neřešíte neustále hobliny všude. Přimlouval bych se určitě ta přírodní dekorace, ne plastové žebříčky apod