Poradani zavodu se hodne, hodne zmenilo. Je malo psu do trioddilovek, uz to skoro nikdo nedela. Vedou jednoodilovky…Koukala jsem na propozice na Zbraslav, nez jsem to napsala 🙂
Kdyz kluby ted poradaji nejake vyssi trioddilovky - a tim myslim dvojky - aby se zavody vubec konaly, obvolavaji se znami a kamaradi, aby dojeli a mohlo se to konat .
Nebo - kdyz naopak chci ja v necem zavodit - povolavam do boje treninkove partaky, aby jsme si sami naplnili startku a konalo se to…
Poradani zavodu se hodne, hodne zmenilo. Je malo psu do trioddilovek, uz to skoro nikdo nedela. Vedou jednoodilovky…Koukala jsem na propozice na Zbraslav, nez jsem to napsala 🙂
Kdyz kluby ted poradaji nejake vyssi trioddilovky - a tim myslim dvojky - aby se zavody vubec konaly, obvolavaji se znami a kamaradi, aby dojeli a mohlo se to konat .
Nebo - kdyz naopak chci ja v necem zavodit - povolavam do boje treninkove partaky, aby jsme si sami naplnili startku a konalo se to…
….já zase zjistila, pokud uděláme ZZO2, tak jsme se závody skončili, podle toho se kategorie nevypisuje a zrovna tak je málokdy podke IBGH2 a podle IBGH3 už vůbec ne…
i kdyz to IBGH3 se sehnat jeste da, to obcas v propozicich vidam. Narodacke dvojky a vyse -se zebrikem ale uz nejsou -nejsou do nich lidi, proto se nevypisuji.
Jak je to vlastne s mistrakem malych plemen? to se nekona uz? to by byla pro vas sance si zazavodit, ne?
Vim , ze maly knourove porad zavody maji i mistraky. Ale o ostatnich plemenech nemam sajnu
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 22.01.2024, 12:13:17
….problém je, že já se dala na sportovku před dvěma roky a tak nemám načuchane stopy a začít teď stopovat to je spíš utopie a hlavně mně to baví s velkymi psy závodit podle ZZO nebo IBGH…nejedte máme před sebou pár zkoušek a příští rok se chci pustit i do těch stop,tak uvidíme, alespoň ty vlastní by se mohly dařit…
ZM = zkouška mistrů….jede se normálně ZZO, ZZO1 až 3, a ZM, ZVV1až 3…kdy ZZO a ZM se může vynechat..
Dámy, prosím, prosím promiňte, fakt se moc omlouvám, ale já prostě musím, musím. napíšu to tady a zase jdu:
ZM = zkouška mistrů….jede se normálně ZZO, ZZO1 až 3, a ZM, ZVV1až 3…kdy ZZO a ZM se může vynechat..
Já bych chtěla hrozně moc podotknout, že jste vynechaly tu zkoušku nejvyšší a tou je Zet eNko.
Neboli…….zkouška nervůch! Páč každá zkouška bývá zpravidla jeden velký nerf, než to naučím, než se s tím předvedu, takže já si myslim, že by i samotní psovodáři měli mít svou pracovní knížku a když obdrží ZeteNko- stanou se z nich automaticky kynológický mágové 😀 a jdu.
pak se nekdy vyplati strategie -nedelat ty vyssi zkousky, i kdyz je na to pes pripraveny. Aby si prave clovek nezavrel dvere na zavodech.
….no já nevím zda by mně naplňovalo chodí závody stále v téže kategorii…zkoušky mně moc baví, i když jsem velký nervak, baví mně sledovat kam až se dá motýl posunout….teď je výzva ten obranář…..a ZZO2 kupodivu žebřík jsme měli hned….placení je rozdělené, ale chápe, horší je to se štěkání ve stoje přede mnou, tam má tendenci si sedat…
Dámy, prosím, prosím promiňte, fakt se moc omlouvám, ale já prostě musím, musím. napíšu to tady a zase jdu:
Já bych chtěla hrozně moc podotknout, že jste vynechaly tu zkoušku nejvyšší a tou je Zet eNko.
Neboli…….zkouška nervůch! Páč každá zkouška bývá zpravidla jeden velký nerf, než to naučím, než se s tím předvedu, takže já si myslim, že by i samotní psovodáři měli mít svou pracovní knížku a když obdrží ZeteNko- stanou se z nich automaticky kynológický mágové 😀 a jdu.
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 22.01.2024, 12:32:56
…znám jednoho závodníka, který nemá se psy týdne zkoušky a obsazuje jimi všechny kategorie na daném závodě….psi mu přitom dělají nádherně, a měli by i na zkoušky nejvyšší….pravda občas ho tam motýl trochu překvapí..
Dneska figurant frustroval Framíka, že mu dá kousnout, až začne štěňat.
“Němá tvář ” to zkoušel silou a pak ještě větší silou a když to nešlo, otočil se , že teda nezbyde nic jinýho, než přehryzat vodítko ( do vodítka jináč pochopitelně nekouše), aby si to teda mohl s figurantem vyřídit.🙈
Pak jsme s trenérem nechali si naše psy hrát a střídavě je přivolávali, to šlo moc pěkně , až do chvíle , kdy trenér zapískal na píšťalku, kterou má pro zvlášť rychlý a vášnivý přivolání svojí fenky.
Fram, byť ten zvuk nikdy neslyšel, namakal neuvěřitelnou rychlostí a vzorně předsednul před trenéra .🤣
Zabral tak místo jeho šikovný a vzorně vychovaný čubině, která se na něj obořila. Framík to vyřešil tak, že do ní laškovně šťouchnul čumákem a dal jí pusu na ucho.
Uvařila jsem ho před tím, než šel na plac. Takže na place pak už nešel.
To je proste to - s exotem mám 10 minut, které mi vydrží dělat a pokud je promrhám, potřebuje půl dne na regeneraci a reset. To lidi od pracáků neznají
Je to jak srovnávat chladnokrevníka a plňase.
jj. nebo lokálku s rychlíkem 😀
a k tomu vytoceni/přetočení - mam doma to same 🤣
Venca je taaak strasne hodny pes, klidas a jeste je vsema deseti za svetovy mír. On nechce nikoho zabíjet jen tak.
Jedine co má je chlapske ego - a prirozene reflexy/vyhodnocování realne situace. Ale i to dela s naprosto chladnou chlavou. A to, přiznejme si - není pro sport ta správná deviza. Trosku nerviku by mu sluselo 🙂
Veškerou sport aktivitu ma - naucenou, nadrenou -tisice odmen a tak mu stoji za to se rozhybat. Kdyz se samozrejme povede a klapne uplne vsechno -od pocasi, konstalace hvezd a stesti na los. Stejne ho nedam 🙂