Je náročný na údržbu? Mám známou, které letos pejsek briard umřel, jiné plemeno už nechce, ale zatím se necítí na to pořídit dalšího. Co si pamatuju, vždy ho stříhali, nikdy neměl chlupy dlouhé. Ale mně se líbí nechat to tak.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 23.12.2024, 22:52:32
Člověk to musí umět. Oni vlastně vůbec nelínají, opravdu od něj není doma chlup, a podsada se musí vyčesávat a přitom nepřetrhat krycí srst..
Já to neumím a puberťácká srst je ještě navíc problematická, tak to jen tak tak šudlám a vždycky jednou za čas ho zbaběle vezmu do salonu🙂)), teď půjdeme třicátého.
Nabizim jednoho dlouhosrstaka na cesani dobrovolnikum 😊 po letech, kdy mi stacil hadr na lesteni - musim taky cesat 🤪 a nejak mi to moc nejde -pravidelne 😂jen kdyz vim, ze musime mezi lidi - se donutim 🤣
a k tem vztahum… vovcacek dospel a prudi mi vsechny doma, energie mu strika i usima. Canici se pred nim uz schovavaji…
Nabizim jednoho dlouhosrstaka na cesani dobrovolnikum 😊 po letech, kdy mi stacil hadr na lesteni - musim taky cesat 🤪 a nejak mi to moc nejde -pravidelne 😂jen kdyz vim, ze musime mezi lidi - se donutim 🤣
a k tem vztahum… vovcacek dospel a prudi mi vsechny doma, energie mu strika i usima. Canici se pred nim uz schovavaji…
Klidně vyčešu, baví mě to, ale asi jsem moc daleko. 😊