Aktuálně: 3 503 inzerátů217 097 diskuzních příspěvků18 333 uživatelů

Národní nebo mezinárodní zkušební řád ?

Kilian
Kilian 18.11.2024, 22:35:59 xxx:xxx.ab85:f9d
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 18.11.2024, 22:20:51

…asi ano🙂

Doron
Doron 25.11.2024, 00:48:08 xxx.xxx.166.104

Tak jsem se dnes rozhodla, že budu chodit na “rodný” cvičák na Zbraslav ;).

No, po pětačtyřiceti letech tam některé lidi pořád znám , ani se z mého pohledu moc nezměnili ;))), jsou pořád v kondici. 

Budu brát i Dorona.

Fram se pořád mění,dospívá a zlobí a je plný energie, asi mu svědčí i to počasí. 

Je tady teď u nás taková testosteronová bouře, mladí kluci se pořád hecujou a když se řítí lesem, člověk slyší jen dusot a praskání větví,), ale jsou jináč moc hodní a dají si říct. 

Fram teď dělá velké pokroky, uvidíme,  jestli to vydrží. 

Ph (neregistrovaný) 25.11.2024, 07:18:34 xxx.xxx.81.32

na “rodný” cvičák na Zbraslav

jsem myslela, ze uz tam chodite davno 😊 a ano, to pocasi jim vylozene svedci. Memu vovcackovi je 2,5 a Vencovi 5,5 - a jsou to dve testosteronove koule 😂 energie jim strika i usima. Obcas si pripadam jako krotitel drave zvere a ne najitel psu 🤣 

Jsem prozila zajimavy vikend ted - prvne v zivote jsem absolvovala komplet proces uchovneni nemeckeho ovcaka.  Teda jeho konec. Priprava na to trvala 2 roky  🤣 V sobotu vystava, v nedeli bonitace. Obe akce maximalne obsazene… A jako muze si kdo rikat co chce - jak jde plemeno do kytek, jak ho chovatele nici atd. Ale takhle sofistikovany proces selekce ma opravdu na celem svete jen NO.  Tolik krasnych a pracovitych psu pohromade u jinych plemen nepotkate. Normalne jsem plna dojmu… Krasnych dojmu.

A pokud nekdo zase vytahne “hrbace” - tak ten muj ma v kodu “kratka, rovna zad” - i to sleduji..

Doron
Doron 25.11.2024, 20:48:55 xxx.xxx.166.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 25.11.2024, 07:18:34

Tak moc gratuluju 🙂!!!

Takže pejsek je chovnej?

Jaká známka?

A můžu se zeptat, kdy jste dělali rentgeny?

Ph (neregistrovaný) 25.11.2024, 22:56:28 xxx:xxx.5e0b:f5a5
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 25.11.2024, 20:48:55

Diky. A ano. od vcera  je ofiko chovny. Kod klasika  - tmavy vlkosed, dlouha srst, razantni, pousti 🙂 

RTG a gen.testy se delaly tak nejak prubezne. Mladez na vystave jsme nestihli - tak musel udelat pred touhle vystavou nejdrive zkousku IGP1 a musel az do pracovni tridy.

Ono puvodne nebylo uplne jiste, ze u me zustane 😇Takze genetika hned jako malicke stendo, mozna jeste pred odstavem?  pak  byl na predRTG a po roce veku na ofiko vyhodnoceni kloubu i patere.  No a z toho, ze si ho beru jen na cas se stalo - natrvalo 😂 asi tak mesic po tom, co jsem ho privezla 😇

On mel jine podminky, nez jen zdravotni - aby zustal doma - a vsechny je velmi ochotne plnil a plni 😀 musi snaset caniky, bydlet a vencit se s nimi pohromade a navolno, nepiskat pri poslusnosti , nerotovat v aute. Tohle berte s nadhledem uz pls.

Kilian
Kilian 26.11.2024, 06:41:26 xxx:xxx.5d76:e9be
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 25.11.2024, 22:56:28

….opožděně velká gratulace, myslela jem si, že se jedná o NO někoho blízkého, ne přímo vašeho…vás znám jen s caníky….jinak vlkošedy pracák má srdcovka co jsem na rozum začala brát…..

Ph (neregistrovaný) 26.11.2024, 08:27:53 xxx.xxx.81.32
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 26.11.2024, 06:41:26

Tak ja jsem nikdy vovcaka neplanovala.  Ani ve snu. Na me byli strasne neosobni - kdo drzi micek, s tim jdou…A bezmozci - jen to porad nekam bezi, tahne, kvili, piska…a musi se drzet dal od dalsich psu. Kor samci.

Tenhle mi tu predstavu dost rozbil. Je to zavislacek,  funguje ve smecce . Nepiska. A steka jen tam kde ma 🙂 doma, v aute o nem nevim, ale vypustim ho - a okamzite je pripraveny k akci. Vsude muze navolno. Ale on je teda vlastne uz polocanik 🤣zije s nimi, chova se jako oni. 

Napsala bych, ze NO je idelani prototyp rodinneho psa -  pro me urcite. Funguje v beznem zivote i ve sportu. Ale pry je takovy,  protoze zna pravidla a ma hafo zabavy. 😀

Kilian
Kilian 26.11.2024, 08:34:58 xxx:xxx.5d76:e9be
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 26.11.2024, 08:27:53

….čte se to moc hezky…ale vy na tom budete mít lví podíl….já měla ovčouny vždy jako skvělé rodinné psy….

Doron
Doron 26.11.2024, 09:04:39 xxx.xxx.166.89
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 25.11.2024, 22:56:28

A já myslela, že jste říkala, že ještě nic neumí ;))))

Dobře,  že u vás zůstal.  On taky asi nebude blbej, že jo,  aby dělal problémy;) , když je u vás dobře;)

Taky přemýšlím,  jestli Frama zkusit uchovit, pro pracovní třídu u briardů stačí ZM, myslím , ještě jsem na to nekoukala..

On je ale takový dnes nepopulární typ briarda, velký pes a mohutnou kostrou a výraznou samčí hlavou a to se prý moc rozhodčím nelíbí, mají teď  radši takový lehký typ, říkala chovatelka, tož ještě uvidím.. 

Doron
Doron 26.11.2024, 09:17:57 xxx.xxx.166.89
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 26.11.2024, 08:27:53

Měla jsem ovčouny celý život a miluju je.

.Jsou skvělí psi do rodiny. Chytnul to u Vás moc dobře, měl štěstí 🙂!

Však jsem to tady psala, že hodně lidí, co má psa do vrcholovýho sportu, mu žádnou volnost a zábavu ( jinou než na cvičáku) nedopřeje.

balu
balu 26.11.2024, 09:26:23 xxx.xxx.252.57
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 26.11.2024, 09:04:39

Běžte do toho uchovnění. Právě proto, že není jak všichni. Třeba nebude shledán jako špička, ale to nevadí, bude aspoň alternativa k těm lehkým. Popravdě, mně se mnohem víc líbí velcí mohutní psi. Obecně . 

Ph (neregistrovaný) 26.11.2024, 10:50:44 xxx.xxx.81.32
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 26.11.2024, 09:04:39

no, porad toho moc neumi 🙂 Je to jeste porad velke dite. Pracuje se s nim jinak, nez s canikem - musim si na to zvyknout.

pro pracovní třídu u briardů stačí ZM

s nim hlavne vubec do pracovky nemusite. To je specialita jen NO - bud stihnou vystavu do 2 let , nebo uz musi mit na vystavu zkousku. 

Briardum se uznavaji vystavy nad 15 měsícu veku - a potrebujete 2. Takze je cas se zacit bavit 🙂 

Doron
Doron 26.11.2024, 20:38:58 xxx.xxx.166.89
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 26.11.2024, 10:50:44

Myslela jsem, že pracovní třídě by mohla být menší konkurence ;)

Fram mě dnes překvapil. 

Zmizela bota, obnošená  leč barefootová a oblíbená.  Podezření padlo na něj,  protože naučené teď zapomíná a zlobí.

Tak já vzala druhou co tam zbyla, dala jsem mu čuchnout a “ Framíku hledej botičku,přines botičku, utíkej ven ( tomu rozumí)” 

Jsem ho učila podávat míček, jen ze země do ruky,  ale vůbec mu to nešlo. Aportovat taky neumí.  

Hele, on se opradu vydal, šel až dozadu na zahradu, to je takovejch osmdesát metrů,  pozorovala jsem ho z okna, a s botou se vrátil až do kuchyně! Tak já úplně jásala, hnedka piškotky a stihla   jsem ho vyfotit abych měla památku ;)))a “ty seš geniální pejsek, to snad není možný! ” Ostatní dva to pozorovali docela otráveně.

No, už teď večer mi postupně přines chňapku, čepici, utěrku a dvoustovku, kterou teda asi musel vzít ze stolu a dával mi to ruky a dožadoval se odměny🙂)))

Tak jako teď nevím co mám dělat..

Obrázek Obrázek
Kilian
Kilian 26.11.2024, 20:52:13 xxx:xxx.5d76:e9be
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 26.11.2024, 20:38:58

😀je to šikula

janaa
janaa 26.11.2024, 20:55:56 xxx.xxx.174.227
Doron:

Myslela jsem, že pracovní třídě by mohla být menší konkurence ;)

Fram mě dnes překvapil. 

Zmizela bota, obnošená  leč barefootová a oblíbená.  Podezření padlo na něj,  protože naučené teď zapomíná a zlobí.

Tak já vzala druhou co tam zbyla, dala jsem mu čuchnout a “ Framíku hledej botičku,přines botičku, utíkej ven ( tomu rozumí)” 

Jsem ho učila podávat míček, jen ze země do ruky,  ale vůbec mu to nešlo. Aportovat taky neumí.  

Hele, on se opradu vydal, šel až dozadu na zahradu, to je takovejch osmdesát metrů,  pozorovala jsem ho z okna, a s botou se vrátil až do kuchyně! Tak já úplně jásala, hnedka piškotky a stihla   jsem ho vyfotit abych měla památku ;)))a “ty seš geniální pejsek, to snad není možný! ” Ostatní dva to pozorovali docela otráveně.

No, už teď večer mi postupně přines chňapku, čepici, utěrku a dvoustovku, kterou teda asi musel vzít ze stolu a dával mi to ruky a dožadoval se odměny🙂)))

Obrázek Obrázek

To se musí podporovat. A když budete podporovat,máte základ aportu😉

Zrzavci
Zrzavci 26.11.2024, 22:06:50 xxx.xxx.63.8
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 26.11.2024, 20:38:58

jásat, máte jen a jen jásat. To je opravdu geniální.

Doron
Doron 26.11.2024, 23:07:41 xxx.xxx.166.89

No, pochopil to svým a nosí mi moje věci, který si bere někde spíš nahoře, kam nesmí, ale zatím budu jásat ;). 

Není v tom moc horlivej, přinese tak jednu, dvě věci za hodinu, dneska ho budu jen obdivovat.

Opravdu by to mohl být základ aportíku.

Zrzavci
Zrzavci 26.11.2024, 23:13:39 xxx.xxx.63.8
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 26.11.2024, 22:06:50

Já jenom ještě k tomu co psala Doron o Framíkovi. Ono se to sice jakoby neslučuje s nějakým zkouškováním, ale pro mě je třeba hrozně moc nejvíc, když pes vnese nějakou invenci. Teď nemyslím invenci ve smyslu tom, aby to jemu samotnému vyneslo něco pozitivního, tak jako to třeba dokáže Taliprdka, ale přesně tohle, co předvedl Framík , tohle je pro mě /vážně a seriózně cvičící, čtoucí, prominou/ mnohem víc, než přesné předvedení nějakýho cviku, kdy to pes dá na 100bodů, tohle není o poslušnosti jako takový, ale o přemýšlení.

Pro mě kdysi dávno bylo asi úplně jedno z nejvíc, když Ešátor si šel na chalupě do tašky, vylovil tam klikr a přinesl mi ho. Věděl co to je, věděl k čemu to je, věděl co to přináší a měl chuť jít pracovat. Tak mi to donesl, aby se šlo pracovat a byla zábava. Ten klikr neležel někde volně, byl v kapse tašky. Takový navíc malý kapse, hůř přistupný. A protože jsem bordelář, nebylo to o tom, že je tam na tom místě v tašce vždy. To vůbec. Byla tam náhodně.

Doron
Doron 26.11.2024, 23:55:47 xxx.xxx.166.89
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 26.11.2024, 23:13:39

To je úžasný, s tím klikrem !

Jo,máte pravdu, je to takový vhled, oni přemýšlí.

Gučák, když se chce v klidu pomazlit, jde a hodí třeba Doroušovi míček,  kterej má v posteli tajně schovanej.

Nebo si jde zahrabat kost, Dorouš vykukuje za rohem nenápadně,  on o něm ví a nedá to najevo, vyhrabe, zahrabe díru, odchází,Doro namaká hrabe a hrabe a Gučkák si v klidu teprve teď kost zahrabe. 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.