Máte rotvíka,jestli se nepletu,a to je služební plemeno
pletete 😄
Máte rotvíka,jestli se nepletu,a to je služební plemeno
pletete 😄
to je jen ukazka, ze to jde i s nezravcema 😀
Neni to teorie - je to vyzkousene - i na akcich, - ze i nezravy pes jde naucit uspesne stopovat - podle dnesnich pozadavku
s pazravcem to jde mnohem snadneji -ale takoveho psa jsem jeste nemela 😀
A co je tedy motivace?
…mohu prosím poprosit o radu….jedna se o motýla….pojmula jsem v jeho takřka osmi letech nápad zkusit s nim stopovat…nikdy jsem k téhle disciplíně nenašla vztah a nebyla ani šikovná, sama kvůli špatnému zraku nám blbou orientaci v terénu….začala jsem klasicky velký náslap rozhodila pamlsky a pak cca 30 kroků, v každé šlapotě pamlsek a na konci krabička s krmením….pes je pažravý a ujetý na míčky….jdu s nim šlapota po šlápotě až ke krabičce a na konci nakrmim z krabičky….stopy jsem dělala někdy před ix ix lety s NO a BOM a těm to šlo víceméně samo….bohužel na cvičáku jsou všichni z daleka a hlavně jsou tak vytížení, že mi je hloupé s motylem otravovat….
Se omlouvám
Venci projev na sport stope:
to je krása, jak to zlomí!
Já obdivuju každýho, kdo se do tohodle pustí, protože to je hrozně moc času a taky znalostí.
…tak nakonec si mně vzal pod cvicitelská křídla Jarda Kratochvíl, což je s manželkou chovatel Keliše mimo to, že cvičí sportovku a aktivně sami závodí…a v neděli jdu na stoparsky seminář…..tak se moc těším…..
Tak to jsem moc zvědavá, co budeš vyprávět!
Já jsem přesvědčená, že vám to půjde !
Uvědomila jsem si, že jsem dělala s Framem úplně školáckou chybu. Vždycky, když jsem šlapala stopu, měla jsem ho uvázanýho tak, že na mě viděl . Když mě vidí, nepřehryže vodítko🙂). On pak chrtil tím sněrem, kde si pamatoval, že jsem šla a protože věděl, že chci aby měl nos dole, tak to markýroval a v podstatě jen hledal předměty.
Teď jsem ho nechala v autě a bylo to mnohem lepší, začal opravdu používat nos. On se opravdu hodně orientuje zrakem a paměť má jako slon.
….já jsem na ten seminář strašně zvědavá, navíc je prakticky, tak se tam možná podívám pravdě do očí a bude po stopováni🙂….
Mám tušení, že vám to půjde;)
..diky za důvěru, ale do neděle budu doufat, pak se holt pravda ukáže…na jednu stranu by mně to docela mrzelo, na stranu druhou co bych si ušetřila času v hledání a lítání po polích….tak bych holt oprašila po čase tu skořici… .
Nebo se přeorientovat na lanýže;)?
….no nemám okolo sebe mox lesů, tak holt ta skořice v rámci noseworku musí stačit….
to zni super 👍 na zivo je to stejne nejlepsi. Radit nejak konkretne pres net - asi ani nejde.
Omlouvam se za neodpovedi, nechodim sem casto. Jen kdyz prokrastinuji 🙂 a to ted moc nestiham 🙂
….to vůbec….jsem moc ráda, že se to takhle poresilo…pak poinformuju….
Kdo je lektor ? 😇
Jsem ted v sobotu slapala zkousky v Praze a odpoledne jsem mela objednany trenink stop v Brne….kdyz musis, tak musis😁 vovcavek to potreboval, tak co bych pro nej neudelala, ze 😀 trenujeme pres domaci ukoly totiz - chodim na stopy a obcas to dojedu ukazat kamosce, co s tim dal….jak ho zna, poradi pak i na dalku. Tak to pak jde a funguje. Ale kdyz by nas nikdy nevidela - to radit nejde…
Btwm Cetla jsem.i vas prispevek na FB - proc ho podcenujete porad? 😁kdyz chce pes delat, ze zravy - bude cuchat v kazdem veku. Stopy jsou oddil, kde plemeno limituje nejmene.
..manželé Kratochvílovi….takhle by jsme ty tréninky měli také praktikovat…sejdeme se, zatrenujwme, dostaneme úkol a za nějakou dobu zase trénink- kontrola….já ho ale vůbec nepodceňuju, jen vím, že stopování je velmi náročné a že ho to nemusí bavit anebo mu to nemusí jít, prostě je to pořád zvíře a někdy co člověk naplanuje holt nemusí vyjít….z pár kratičkych stop fakt nejde moc usuzovat…no uvidíme v neděli co se řekne na něj…
Tak co ?
Jaký byl stopařský seminář?
Povídej, přeháněj 🙂))
.. jedním slovem skvělý….přijela jsem domů v půl šestý a padla za vlast, vyfoukana a vymrzlá, celý den na loukach v Kytíně….ale úžasné množství informací, zodpovězení všech našich otázek….pak jsme viděli dva sportovni maliňaky na stopě a nakonec došlo i na naše psy….naslapalo se jim podle toho v jaké fázi stopování byli, po vypracování se rozebrala jejich práce a chyby psovoda plus rady co a jak dál….pak J.K. našlapal čtvereček Kelišovi a ukázal jak se psem pracovat před uvedením na čtvereček, v něm a po ukončení práce v něm…my dostali domácí úkol a máme se hlásit…prý to vypadá,že se na stopu dostaneme již brzy
Tak to jsou úžasný zprávy;)!
Nová kariéra začíná🙂))