Aktuálně: 3 858 inzerátů207 714 diskuzních příspěvků18 221 uživatelů

Národní nebo mezinárodní zkušební řád ?

Doron
Doron 06.11.2024, 10:39:42 xxx.xxx.166.104

Kamarádka psům nerozumí vůbec, ale obecně má sklon spíš situaci zlehčovat a prý to jako hra nevypadalo,(.

Dorouš občas chodí sám s mým kamarádem a jeho fenkou Škumpou, tam žádný problém nebyl.

Vycházka prý byla úžasná,  kámoška nadšená  jak byl Dorouš milý a poslušný, vrátili se v dobré náladě a psík asi trochu namistrovaný a rozjařený, protože ona pořád obdivuje a chválí a jásá.

Kamaradka nemá u psů žádnou autoritu, když dá Framovi nějaký povel, nestojí mu ani za to, aby odvrátil hlavu, prostě jako by neslyšel vůbec nic, chodí se k ní ale drbat , česat a obdivovat, jak je krásný a utírá si do ní hubu po tom co se napije, sedá si jí na nohu, strká hlavu do tašky a na vodítku by ji uvláčel. Všude ji doprovází, podobně to dělá s vnoučaty, trochu mi připadá,  že se k ní chová jako k nějaké ovci.  

Jde k lednici a šťouchne do ní “ dej mi něco ”, přinese provaz a “ teď se budeme přetahovat a rád bych vyhrál jako vždycky ".

No, asi mi už pomalu dochází, co se stalo.

To asi bude to, čemu se říká zdrojová agrese, že jo ?

Ona je zdroj spousty příjemných věcí a jeho majeteček zřejmě..

Ph (neregistrovaný) 06.11.2024, 11:18:53 xxx.xxx.87.70

čemu se říká zdrojová agrese, že jo ?

přenesená agrese

Ph (neregistrovaný) 06.11.2024, 11:22:54 xxx.xxx.87.70
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 06.11.2024, 09:41:17

Kdyz ono to dneska uplne bez te prubezne odmeny ve sportovce nejde. Pokud se clovek teda chce venovat stope dlouhodobe a nejde mu o jednu zkousku.

Koncova odmena je velmi dulezita,  prubezna odmena buduje styl. Tohle jsou ted uz dve neoddelitelne nadoby…

Ale prubezna odmena se nerovna jeden maly pamlsek v kazde slapote jak si to nekteri zjednodusuji - a jedinou dalsi radu, co maji,  kdyz pes nezere je - ze ma maly hlad 🤮

Da se s ni carovat - od druhu pamlsku, jeho velikosti, cetnosti na stope, pres ruzne krabicky nebo hracky v prubehu stopy. A na kazdeho psa se da vymyslet zpusob. Jen to chce nadhled a fantazii 😀

Napr. my se ted treba bavime ve stopach takovyma krabickama 😀 Vaclav je taky specialni, on nezere nic, co je obalene hlinou a diky kratsimu cumaku - vse male, co doluje z hliny hlinou obali= pak uz je to nepozivatelne = uz to neni odmena atd. atd 

Obrázek
acher
acher 06.11.2024, 20:13:08 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 06.11.2024, 11:22:54

Už je to přeci jen pár let co jsem skládala zkoušky a závodila podle ZVV s čuvači a berňáky.Berńáci se na pamlsky učili dobře,ale oni všichni stopovali nadšeně a brzy jsme pamlsky vypouštěli.Stopy na ZVV2 mívali 98 -99b.Čuvači to bylo něco trochu jiného,ti pamlsky se země nesbírali,často si nevzali ani pamlsek ode mně z ruky a mohlo to být třeba pečené kuře.Ti to dělali často jen za nadšenou pochvalu a vypuštění volno.Přesto jsem měla i čuvače s ZVV3.Kapitola byl tibet.Ten uměl krásně udělat stopu,ale jen toho,koho neviděl.Tam nešlo našlápnout stopu,vzít psa jít stopovat.Pamlsky,hračky nic.Koukl na mě s pohledem,co chceš,vždyť seš tady.Ale když ho vzal na stopovačku manžel,já odešla třeba i 2km a manžel jenom řekl:hledej paničku,to udělal stopu na 100b.S Alanem také občas děláme stopičku jen tak pro zábavu,také bez pamlsků,ale s kroužkem na konci.

Doron
Doron 06.11.2024, 20:31:11 xxx.xxx.166.104

Děkuju moc za rady a postřehy!

Vzala jsem dneska oba mladé kluky na cvičák, dala je do odkládacích kotců vedle sebe a cvičila nastřídačku. Frama to zprvu hodně rušilo ( zvlášť když Doron v kotci zaštěkal), pořád se ohlížel, kde má kámoše,  je to fakt závisláček a přitom by mu chtěl panovat;), ale posléze se uklidnil.

Dorouš byl nadšený, všechno mu šlo výborně a rozhodla jsem se, že s ním budu taky cvičit  i když už mu jsou dva a půl a je to podvraťák;). Je opravdu hodně nadanej, vnímavej a rychlej, i když trochu přetrhdílo a cupitálek.On je kříženec švýcarák × belgičák ( máma) plus bordera× labradador ( táta).

Doma to budu dělat tak, že vezmu nejdřív Dorouše,  pak je hned vystřídám a přijdu domů s Framem a tím pádem předejdu jeho žárlivosti. I když on by si v mojí přítomnosti nic nedovolil, ale proč ho zbytečně štengrovat.

Teď jsou psi unavení,  spí tak poblíž, Framík se už pár měsíců k Dorovi netulí ;(, myslím,  že to bude dobrý.  

Obrázek
kometa
kometa 06.11.2024, 20:37:38 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 06.11.2024, 20:31:11

i když už mu jsou dva a půl

A to je nějaký vysoký věk? Pro mě je to pes, který už dostal rozum. Ale třeba se mýlím.

Doron
Doron 06.11.2024, 21:00:29 xxx.xxx.166.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 06.11.2024, 20:13:08

Taky jsem kdysi, v pravěku, mívala dobré stopaře.  Stopičku pod devadesátpět bodů bych brala jako zásadní neúspěch.

Ale ona se doba dost změnila, dřív stačilo projít stopu i s třeba trochu ( nepatrně) vyšším nosem, označit předměty,  hezky čiste projít lomy a dobrý. 

Teď je důraz na absolutní přesnost , pes má mít hlavu přibitou k zemi, jít soustředěně od šlápoty k šlápotě, úplně přesně označit přednět.. Ještě jsem do toho úplně nepronikla, ale mám pocit, že když pes třikrát zdvihne hlavu je diskvalifikovaný. To bude vědět Ph;).

Když jste s manželem stopovali na Vás,  šel Váš tibet soustředěně a s nízkým nosem?

Zrovna dnes jsem to chtěla vyzkoušet,  ale na cvičáku mi to rozmluvili, že prý bude zdvihat hlavu a větrit a že to vsechno p…ru;(.

Ph (neregistrovaný) 06.11.2024, 21:17:28 xxx.xxx.87.70
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 06.11.2024, 20:13:08

nemuzu slouzit s porovnanim, jak to bylo driv. Prvni zavod se psem jsem absolvovala v r 2012 😀 jsem zelenac 🙂 do te doby jsem zavodila s komni a netusila, co to je zkouska se psem 

Tak jen to, co  se udalo za poslednich 12 let muzu komentovat. Trenuju s exoty - trosku tusim, co je to nezravec na stope. I tak pouzivam prubeznou odmenu a psi nam celkem cuchaji s vysledky…Nemam fantazii na to jak to udelat, aby sli podle dnesnich pozadavku bez toho. 

Doron
Doron 06.11.2024, 21:20:41 xxx.xxx.166.104
kometa:

i když už mu jsou dva a půl

A to je nějaký vysoký věk? Pro mě je to pes, který už dostal rozum. Ale třeba se mýlím.

No.., já nevím.

Vídám na cvičáku půlroční štěňata,  která v poslušnosti šlapou jako hodinky.

Ale Doron je opravdu takent a přesně,  jak říkáte, už má rozum a chápe rychle.

Pamatuju dobu, kdy se děti na prvním stupni učily několik let množiny. A my, o deset let starší,  jsme se celou tu látku naučili za hodinu;).

Ale nevím, jak se stopou..

Ale asi to zkusím, paní Kilianová je nám vzorem;).

Ph (neregistrovaný) 06.11.2024, 21:22:21 xxx.xxx.87.70
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 06.11.2024, 21:00:29

za zvednuti hlavy ho nevyhodi, ale za 3 povely k pokracovani ve stope ano. za vysoky nos, zvednuti hlavy je srazka, tak jako za zmenu tempa atd

vim, ze spousta lidi dnesni sport stopy hani, ze to neni zadne stopovani, jen poslusnost na poli. Jak jsem psala -nemam srovnani. Ale me bavi trioddilovky i stoparske speciálky. Nevadi mi, byt tichy blazen a chodit na stopy sama, bez divaku. Jen ja a pes. Ale taky obcas pomaham znamym - a vim, ze pochopit stopy, princip treninku - nechape kazdy… 

Ph (neregistrovaný) 06.11.2024, 21:24:51 xxx.xxx.87.70
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 06.11.2024, 21:20:41

memu vovcackovi je 2,5 a neumi nic 🤣a ja teda porad doufam, ze to doženeme 🤣

omezeni bPP zacina na vyberacich IGP3 na MR. v ZVV3 muzou i na republiku😉

Ph (neregistrovaný) 06.11.2024, 21:31:32 xxx.xxx.87.70
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 06.11.2024, 20:31:11

pořád se ohlížel, kde má kámoše, je to fakt závisláček a přitom by mu chtěl panovat

strasne mi to pripomina moje kluky. ted jsem byla cvicit s vovcackem - a jak byla pauza, kontroloval, jestli mu Venca z auta nezmizel 🤣 

ale kdyz je nejaka akce adrenalinova - klidne by se do Venci zakousnul 😀 jeho nejoblibenejsi zabava je Vencu lovit, srazit na zem 😀 a to dobracisko drzi a tise trpi 🙂

acher
acher 06.11.2024, 21:47:59 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 06.11.2024, 21:00:29

Tibet nevětřil ze vzduchu,ale také nechodil s čumákem vraženým do země.Oni ani ti čuvači neryli čumákem v zemi,ale lehce nad zemí a lehkým klusem.Berńáci ti chodili s čumákem u země  a rozvážně.Mě už by tahle absolutní přesnost nebavila a asi by to nebavilo ani psy.Trénovali jsme 3-4 hodinové stopy,ale aby je pes spolehlivě udělal a ne aby označoval pomalu šlápotu po šlápotě.

Doron
Doron 06.11.2024, 22:11:33 xxx.xxx.166.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 06.11.2024, 21:17:28

Framík je trochu nežravec, teda on žrádlo miluje, ale nešílí po něm. Zbožňuje pistaciový oříšky, dám mu jeden, a on ho minutu blaženě žvýká.

Dala jsem psům ( teda i sobě) jednodenní půst, že je to prý zdravé.  

Druhý den jsme byli všichni hladoví a jedli jsme trochu rychleji. 

Ne tak Fram.Odnesl si kuře na místo a začal  ho pomalu, systematicky,  zpracovávat, nikdo by nepoznal, že 48 hodin nežral.

Pamlsky si vlastně bere jenom ze slušnosti, ;(.

Zvláštní pejsek…

Ph (neregistrovaný) 06.11.2024, 22:20:50 xxx.xxx.87.70
»
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 06.11.2024, 21:47:59

Mě už by tahle absolutní přesnost nebavila a asi by to nebavilo ani psy

ale tohle je preci jen o tom, jak to tomu psovi vysvetlim, ne? 😇

Venci projev na sport stope:

https://youtube.com/shorts/M0yjIri1O-8?si=6f_k-JN9I7xpq0a4

Umi takhle i 12h stare stopy - vice jsem v treninku nezkousela, na zavodech chodi 3h. Ze ZVV3 ma 98, 99b z akci…na stoparske specialky ho chystam - doufam, ze se zadari i kdyz Venca je asi muj “nejhorsi” stopar, co jsem mela. Ne kvuli zradlu -ale on neni trpelivy -mysli si, ze co nejde urvat silou, urve, kdyz pouzije vetsi silu 😄 bylo to jen o tom, spravne mu to vysvetlit 😀

Ph (neregistrovaný) 06.11.2024, 22:35:12 xxx.xxx.87.70
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 06.11.2024, 22:11:33

Zvláštní pejsek…

je jiny,no 😄 ale to neni duvod, aby dobre nestopoval 😇

Kilian
Kilian 06.11.2024, 22:39:43 xxx:xxx.fdd2:76e0
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 06.11.2024, 21:20:41

..no to by sis pomohla, paní Kiliánova teď začíná stopovat a moc to nevidí…..zatím krátká rovná, zájem je, žravost taky, ale stopy jsem mikdy neměla rada a ani je neuměla cvičit….tak uvidime jak dopadneme….

acher
acher 06.11.2024, 22:44:59 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 06.11.2024, 22:20:50

Je to pěkný,ale čuvač by tohle nedělal.To je pastevec,dá se naučit řadu věcí,ale tahle nestopuje.Máte rotvíka,jestli se nepletu,a to je služební plemeno.Kamarád je má a cvičí asi 50 let,ale to je o něčem jiném.Když jsem viděla jak dlouho a kolikrát s nimi dělá třeba jeden cvik,tak to čuvač už by byl tak otrávený,že by už necvičil nikdy.

Doron
Doron 06.11.2024, 22:55:01 xxx.xxx.166.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 06.11.2024, 22:20:50

To je bomba ;)!!!

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.