»
Odpověď na příspěvek uživatele
balu z 12.08.2024, 10:17:12
Mně to taky přijde přestřelený.
Viděla jsem za poslední dobu pár ( dva🙂)) psů, kteří cvičí na vrcholové úrovni a oni tu chůzi pořád pilují a oživují.
Používají tušírky, aby psa do požadované pozice upravili, hodně míčkují, někdo cvičí na peška nebo dokonce na rukáv. Často cvičí ve dvou , psovod má v podpaží třeba toho peška a asistent, který jde za ním, ho pak na gumě odpálí. Takže to cvičí na kořistnický pud.
Naposledy jsem soutěžila před dvaačtyřiceti lety🙂))), to je hrozný, neměla jsem to počítat..a od té doby se teda hodně změnilo. Asi jsem měla štěstí na dobrej oddíl, protože všichni psi cvičili radostně a nikdo se k nim nechoval necitlivě, moc se nepamlskovalo, mám pocit, že kromě vztahu byla pro psy hlavní odměna, že můžou využít svoje vlohy.
Můj tehdejší pes dostal jako stěně na prvních pár stopičkách na konci syreček, pak už je chodil jen tak pro radost, byl vášnivý stopař, někdy ale chodil s trochu vyšším nosem a i tak jsme stopu pod 95 bodů nemívali. Jeho styl by dneska byl naprosto nepřijatelnej.
Revír jsme netrénovali na makety ale v přírodě, to psi strašně bavilo, ale na závodech už pak makety byly.
Největší problém problém jsme mívali právě s chůzí u nohy, protože Sandy měl tendenci trošku, malininko, předbíhat, ale jináč všechno uměl pěkně, takže to byla malá bodová ztráta.
No, takže jsem teď hledala něco trochu volnějšího a ne tak přesnýho, nebo jak to říct..
Děkuju všem moc za rady, díky vám jsem si to utřídila v hlavě, asi budeme cvičit podle nároďáku a bez velkých ambicí🙂