Bavi to toho psa? Bavi to Vas? Tak zni ta zakladni otazka 😇A od odpovedi se muze odrazit dalsi diskuze.
Pro me je nejidealnejsi postup - zacne se chodit se stenetem na cvicak na nejake zaklady, zacne je to bavit -oba, stene i cloveka - samotne cviceni, parta lidi okolo, atmosfera - a pak se to prirozene zacne posouvat teda smerem ke zkouskam.
V jinem poradi to vetsinou - dre. Jak je videt i u Vas.
Cviceni s exotem je samo o sobe vzdycky vyzva 😄Exot je od toho exot ve sportovce, ze jen zlomek jedincu z netradicnich plemen uspeje. A nekdy je to otazka treninku, aby to vubec slo - a nekdy proste tou horou pohnout nejde i kdyby se clovek na hlavu stavel.
Ale porovnavat se s pracakem ?? Tak to konci frustraci jak vysitou - vzdycky. To jsem si jista.
Ted jsem byla na tabore - soustredeni sportaku. Ladi detaily pred akci - zatimco oni finisuji -sjizdeji celou zkousku, opakuji cviky, resi si nastupy, vydrz psa atd. Ja s canikem mam presne 4 minuty na place, kdy mi “vydrzi” delat v tom vedru. A jo, nekdy je to fakt psycho napor, udrzet si cistou hlavu a hlavne - neporovnavat 😄
A mam stesti hlavne na lidi kolem sebe - ti hlavne berou Vencu takoveho, jaky je - na co ma. Nikdo mi ho neohyba do sablony pro pracaky. Drzi mi porad nohy na zemi v tom, co je s nim mozne.
To si myslim -uplne chybi Vam, takovyhle pristup od okoli.