ano, obcas nejaky schod vynecha 🙂 -
Ale uz mi neni na zvraceni od strachu o nej, kdyz ho tam posilam
Hlásíme určité pokroky , stopa začíná vypadat dobře, kdybych neměla úplný orientační nesmysl, vypadá ještě lépe.🙈
Už jsem byla docela namachrovaná, že poslušnost bysme v BH krásně dali, když včera na cvičáku za plotem stádečko divočáků.
Framík zbystřil , postavil se mezi mě a divočáky, zabručel a stál jak přikovanej. Na moje povely jen takovej pohled" holka teď není čas blbnout , máme tady problém!".
Nejhorší je, že jsem musela uznat, že ten pes má vlastně pravdu.😅
🙂👍…..to onehdá při revirech se Keliš potkal v maketě s potkanem, letěla jse tam já chranit Keliše aby mi ho potkan neodnesl …
ano, obcas nejaky schod vynecha 🙂 -
Ale uz mi neni na zvraceni od strachu o nej, kdyz ho tam posilam
👍nádhera
Kilian:🙂👍…..to onehdá při revirech se Keliš potkal v maketě s potkanem, letěla jse tam já chranit Keliše aby mi ho potkan neodnesl …
A vyštěkával potkana ?😊
Moc hezký, jak jde v klidu a už tak zkušeně. 👍
….no já ho drapka dřív než by potkan vyštěkal Keliše…
..mně se to taky moc líbí…
jj, z te jistoty, jak se na nem pohybuje - mam nejvetsi radost.
Kdyz se pred 2 lety rozhodovalo o zmene zebriku ve zkusebaku - byla to dobra zmena.
Je bezpecnejsi. Porad ne snadny, ale bezpecnejsi.
…tak to bezesporu…on ten žebřík je zlej sen většiny pejskařů……
Naprosta vetsina pejskaru na nem nikdy psa nemela 😉Uz jen podle toho, v jakem dezolatnim stavu byvaji ty zebriky ruzne na cvicacich.
Lidi, co cvici narodak do trojky je hrstka. A dvojka jde bez zebriku v pohode splnit.
Uceni na tech schodech je fakt mnohem jednodussi. Predchozim dvema canickam trvalo kolem roku, nez si to chodili. S Vendou to slo o dost rychleji.
no - a ted uz je zase v treninku na IGP 🙂 zmena je zivot 🙂
….v Praze mám jiné zkušenosti….u nás na cvičáku podle NZŘ se jede pořád a to i na dalších cvičacich…ale pravda dost lidí vynechává…..
Jenze my uz nejsme vzorek normalni pejskarske populace 🤣ani ti ostatni lide, mezi kterymi se pohybujeme 😂
Vidim to vzdycky, kdykoliv opustim svoji bublinu.
Okolo fakt jeste prevlada svet, kde se dokola opakuji povely bez reakce od psa, hledaji se polehcujici okolnosti, proc zrovna pes nemohl poslechnout ( hara tady nekde fena, je mokro, uplnek …)
Nabo zaznivaji ta obvykla prohlaseni - ale doma to dela nebo - mam specialni plemeno, ktere potrebuje specialni pristup.
A odtud do trojky je dlouha cesta - a tak jim ty zebriky trouchniveji 🙂
….tak to mám na ty cvičáky docela štěstí 🙂
Jako úplně mladičkou mě ten žebřík vůbec nezúzkostňoval, to je člověk nesmrtelnej a jeho pes taky. Teď se bojím, aby mi hafíček nespadnul z nízký kladiny nebo se neklepnul o překážku.😅
I přes takovej širokej příkop se skákalo, a běhali jsme přes oheň, to už ani nevím proč a pořád se střílelo , to bylo ran jak na Kladně..a vysoký překážky nebyly áčka, ale kolmý stěny.
……pamatuju kolmou stěnu, cvičila jsem ji s fenou v Ďáblickém háji, kde byla v lese…
Doron:Jako úplně mladičkou mě ten žebřík vůbec nezúzkostňoval, to je člověk nesmrtelnej a jeho pes taky. Teď se bojím, aby mi hafíček nespadnul z nízký kladiny nebo se neklepnul o překážku.😅
I přes takovej širokej příkop se skákalo, a běhali jsme přes oheň, to už ani nevím proč a pořád se střílelo , to bylo ran jak na Kladně..a vysoký překážky nebyly áčka, ale kolmý stěny.
Přesně. Nechodily jsme na stejný cvičák😀? Ale byly to krásné časy!
Vzala jsem Framíka na takové ty železné schody a lávku, která má takovou houpavou podlahu, i vodítko jsem ho nechala táhnout po zemi,abych zjistila jestli se nebojí toho řachtání karabiny o kov.
Klučík obstál na výbornou,ale teď to pořád vyžaduje 🤣 a já se tam tak strašně bojím. 😔
….my takhle měly z tohohle materiálu most přes jez…takže byla vidět ta masa valici se vody pod psem,když jsem tam s velkymi psy chodila…fakt je, že i já měla problém to přecházet a mám vlastně doteď ….motýla tam přináším v náručí
Tak to jsem ráda, že nejsem jediná. 🤣
Jinak s výcvikem je to teď takový všelijaký, pořád je takovej pomalejší, prostě flegmouš..,ale aspoň chytrej.
Na cvičáku říkají, že má moc vlastního vyžití, hry se psy a koupání a dlouhý procházky a že se pak nemůžu divit. Většina lidí to tam dělá tak, že psa vytáhnou jen na cvičení a on má pak mnohem větší drive, protože je to jeho jediná aktivita.
Něco na tom bude, ale měnit to nebudu. 😏