Aktuálně: 3 726 inzerátů210 660 diskuzních příspěvků18 256 uživatelů

Národní nebo mezinárodní zkušební řád ?

Kilian
Kilian 15.05.2024, 12:05:46 xxx:xxx.e479:ed65
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 15.05.2024, 11:42:40

….pak je výhodou, když si náš motýl vzal do hlavy, že je malina (mezi nimi vyrůstal)…jenomže jeho zase velmi limituje velikost…..včera nám na cvičáku přinesl velký aport , strach tedy byl když s ním předsednul, aby ho aport nepřekotil dozadu….

Kilian
Kilian 15.05.2024, 12:10:53 xxx:xxx.e479:ed65
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 15.05.2024, 10:51:18

Doron a nechcete u nás na cvičáku  zkusit podle KJ Brno zkoušku ZOP, bude to na podzim a pro vás s pesanem žádný problém….optala bych se vám a zablokovala misto…byla by jste ozdobou….briard k nám teď už nechodi žadný

sutrik
sutrik 15.05.2024, 13:31:55 xxx.xxx.161.25

Holky, Bonnie je raubíř, samá aktivita, zájem o vše. Ale taky to není u nepracovního plemene výhra. 

Sice má aktivitu maliny, ale ne tu ovčáckou snahu vyhovět pro radost z práce nebo páníčka. Aktivitu vkládá do momentálního zájmu, který si určí sama. Nebo provede cvik, ale vloží si do něj vlastní prvek. A že samostatného myšlení a jednání má habaděj, je to nevyčerpatelná studna nápadů, jak cvik “zpestřit”. 

Už jsem tu zmiňovala, jak jsme skládaly základní zkoušku z rally obedience. Při první zkoušce ji zaujala pachová stopa předchozích psů, jak šli od stanoviště k stanovišti. Trasa se nemění, byla vydupaná. A Asi krásně napachovaná. Šla a nešla u nohy, celou dobu s nosem na zemi. Nikdy jsme stopu necvičily, ale asi začneme 😀

Kilian
Kilian 15.05.2024, 13:45:07 xxx:xxx.e479:ed65

..ono neni uměmi s nadupaným ovčounem nebo malinou udělat zkoušky, tím vůbec nechci snižova jejich výkony …ale právě s tím exotem, to má teprva tu pravou šťávu a to všeobecně veseli, když si exot zkoušku nebo závod pojme po svým a opentli to vlastními vsuvkami…to pak spořádaný ovčák nebo malina můžou jenom závidět….

Kilian
Kilian 15.05.2024, 13:48:37 xxx:xxx.e479:ed65
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 15.05.2024, 13:31:55

…vidíte a kdyby tu trasu nudně spořádaně prošla, tak by vás ani nenapadlo co se to v ní ukrývá za další možnosti….

Kilian
Kilian 15.05.2024, 13:51:41 xxx:xxx.e479:ed65

…..a další plus pro cvičení s exoty, nikdy nemohou zklamat, jen pozitivně překvapit, popřípadě pobavit…..

Doron
Doron 15.05.2024, 19:52:09 xxx.xxx.162.116
Kilian:

…..a další plus pro cvičení s exoty, nikdy nemohou zklamat, jen pozitivně překvapit, popřípadě pobavit…..

To je pravda. Je to takové uvolňující, vím, že nějakých špičkových výsledků stejně nedosáhneme , takže žádný stres. 😊

Na tu zkoušku bych se u vás i přihlásila, ale musela byste mi být oporou.😅

Kilian
Kilian 15.05.2024, 20:20:47 xxx:xxx.e479:ed65
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 15.05.2024, 19:52:09

… .tak fajn…bude mi ctí…. 

sutrik
sutrik 15.05.2024, 21:01:23 xxx.xxx.161.25
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 15.05.2024, 13:48:37

Ona čichařské kousky předvedla už dříve. Má čich neuvěřitelnej. To neměli ani jezevčíci rodičů. Tak teď přemýšlím, co a jak. Jen pro zpestření.

Nosework by šel, mohla bych trénovat sama, občas někomu zaplatit za radu, prakticky by nevadilo, že nemám řidičák. Ale občas schovávám pamlsky. Víceméně je to z hlediska psa skoro to samé, akorát nalezené pamlsky rovnou sežere, skořici nebo pomeranč by musela označit.

Moc mě láká ta stopa. Ale už bych byla závislá na druhých. S někým se domluvit (copak o to, předběžně už jsem o tom mluvila se známou ze cvičáku) na pomoci. Stopa od dalších “cizích” by prakticky nepřicházela v úvahu, to by pro mě nedělala ani kamarádka, sama má času málo. No a další věc je právě časová náročnost při výrobě stopy. 

Pak ještě hledání předmětů a tak, ale to už nepřipadá v úvahu bez auta. Vím o jednom pánovi, tam bych musela pěšky na bus, pak busem a dáááleko zase pěšky.  Což o to, od jara do podzimu by to šlo.

To jsou jen úvahy nahlas. Nebo Vás napadá ještě nějaká čichařská aktivita? Záchranařinu nee. Bonnie zrovna nemusí cizí lidi, pochybuju, že by našla motivaci je hledat. A lovecká stopa nejde, hrubosrstí pinčové (knírači) u nás můžou, hladkosrstí pinčové v některých zemích ano, u nás ne.

janaa
janaa 15.05.2024, 21:05:22 xxx.xxx.174.175
sutrik:

Ona čichařské kousky předvedla už dříve. Má čich neuvěřitelnej. To neměli ani jezevčíci rodičů. Tak teď přemýšlím, co a jak. Jen pro zpestření.

Nosework by šel, mohla bych trénovat sama, občas někomu zaplatit za radu, prakticky by nevadilo, že nemám řidičák. Ale občas schovávám pamlsky. Víceméně je to z hlediska psa skoro to samé, akorát nalezené pamlsky rovnou sežere, skořici nebo pomeranč by musela označit.

Moc mě láká ta stopa. Ale už bych byla závislá na druhých. S někým se domluvit (copak o to, předběžně už jsem o tom mluvila se známou ze cvičáku) na pomoci. Stopa od dalších “cizích” by prakticky nepřicházela v úvahu, to by pro mě nedělala ani kamarádka, sama má času málo. No a další věc je právě časová náročnost při výrobě stopy. 

Pak ještě hledání předmětů a tak, ale to už nepřipadá v úvahu bez auta. Vím o jednom pánovi, tam bych musela pěšky na bus, pak busem a dáááleko zase pěšky.  Což o to, od jara do podzimu by to šlo.

To jsou jen úvahy nahlas. Nebo Vás napadá ještě nějaká čichařská aktivita? Záchranařinu nee. Bonnie zrovna nemusí cizí lidi, pochybuju, že by našla motivaci je hledat. A lovecká stopa nejde, hrubosrstí pinčové (knírači) u nás můžou, hladkosrstí pinčové v některých zemích ano, u nás ne.

Knírači u nás určitě nemůžou dělat “loveckou stopu”. Ten nosework si myslím by byl pro vás ideál

Ph (neregistrovaný) 15.05.2024, 22:03:29 xxx.xxx.88.13
Doron:

To je pravda. Je to takové uvolňující, vím, že nějakých špičkových výsledků stejně nedosáhneme , takže žádný stres. 😊

Na tu zkoušku bych se u vás i přihlásila, ale musela byste mi být oporou.😅

nejdriv je treba se podivat, co zkouska obsahuje, natrenova to - a pak se hlasit 😄

Ph (neregistrovaný) 15.05.2024, 22:05:49 xxx.xxx.88.13

Moc mě láká ta stopa. Ale už bych byla závislá na druhých

Sutriku -jaka stopa? sportovni? tam se v naproste prevazne slapou stopy vlastni 😇

Ph (neregistrovaný) 15.05.2024, 22:22:35 xxx.xxx.88.13

Ona čichařské kousky předvedla už dříve

jen tak btw 😇

to, ze pes “procucha” poslusnost neni znamka vyborneho nosu, ale - preskok. 

Dafi
Dafi 16.05.2024, 00:21:21 xxx.xxx.136.20

Sutriku-s prvními 2 dvojicemi psů jsem chodila na cvičák+dělala zkoušky+závody,zkoušky-BH,ZMMP,ZZO,ZOP ,ZPU1-závody-stopařský-dle ZM,poslušnostní dle ZOP,ZPU1,ZZO,-hlídání předmětu,aby se pes nenechal odvázat-bývalo na zkouškách i závodech,kdysi+obrany,stopy,poslušnost,pachové práce malých plemen-rozlišení předmětů,hledání ztraceného předmětu-peněženky,klíčenky,revírky aporty-přinášení svazku klíčů-jo s mým třínohým Duxíkem jsem 4 měsíce po amputaci zmákla FPR1-předměty přinášel…

po 18 letech cvičáku na cvičák nechodím,kdybych bydlela vBK,tak jo,ale bydlím jinde,cvičáky tam mi nevyhovují+dělám hodně víkendy-směny,zase mám volno v týdnu,takže psi jsou takhle mín sami,jak když má člověk od pondělí do pátku…

v týdnu se mnou,o víkenu s přítelem,,,

takže s touhle dvojicí dělám sama obden-na střídačku-cviky s tance-obíhačky,kroky,couvání,packy,poklony,panáčka,-a další- mimo jiné i kvůli rehabce-je tam právě i chůze u levé i pravé nohy,otočky,jedna,druhá strana a tak…

pak dělám poslušnost-tak nějak něco z jedniček,něco z z dvojek…

pachové práce-čmuchací čtverečky,stopu s Dafi-vlastní,hledání-revírky předmětů rozhátených do stran-zaměstnají mozek čmucháním a hoodně dělám hledej-ztratil-peněženky,kapesníků,vodítka,rukavice-normálně po cestě…

akorát bacha!🙂-kdysi jsem to dělala Killyně na lesní cestě v zatáčce-asi 70kroků a za ní šli nějaký tůristi a vodítko vzaly sebou🙂

jinak Guliver-krysařík je hvězda ve výcvku-stopy má teda bravurní🙂

tož to vše můžete cvičit sama,doma…🙂Dux-je ten uprostřed

Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 16.05.2024, 06:40:32 xxx.xxx.136.20

ještě pár fotek z domácího letního cvičení-když byl 14 dní podzim zrovna🙂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
janaa
janaa 16.05.2024, 08:03:04 xxx.xxx.174.175
Ph:

Ona čichařské kousky předvedla už dříve

jen tak btw 😇

to, ze pes “procucha” poslusnost neni znamka vyborneho nosu, ale - preskok. 

Bingo👍 Šutřík souhlasím s PH. Chodím na ROB s jednou čubinou,co byla lovecky vedená,ale pak si udělala úraz a už nemůže, a byť venku chytne každou stopu a práce s nosem je její naprostá přirozenost, na parkuru jí žádný pach na zemi nezajímá. A začuchávají se psi různých plemen,kteří rozhodně nejsou “čichací”,ale je to projev nervozity,nesoustředěnosti ,únavy atd.

sutrik
sutrik 16.05.2024, 08:11:54 xxx.xxx.161.25

PH, janaa. Holky, můžu se 100 % jistotou napsat, že se nejednalo o přeskokové chování. Není sebemenší pochyby. To byste musely vidět a znát všechny okolnosti.

Dafi, krásná práce. Obávám se, že tohle bych sama nenaučila. Sednutí, lehnutí apod. ano, k tomu jsem nepotřebovala cvičák ani rady. Ještě si umím představit sama dělat ten nosework, jen si občas dojet někam pro radu.

Kilian
Kilian 16.05.2024, 08:51:16 xxx:xxx.e479:ed65
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 15.05.2024, 19:52:09

Diron, koukněte se na zkusebak KJ Brno zkouška ZOP….poslušnost by měla být v pohodě, pak jsou tam specialky, tam jediné naučit psa v košíku přenášení druhou osobou a chůze po nepříjemnému povrchu,….není problém přijet si zatrenovat k nám  do Jinonic….

Kilian
Kilian 16.05.2024, 08:58:35 xxx:xxx.e479:ed65
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 16.05.2024, 08:11:54

….mrkněte na zkoušky STPR1, 2,3..je to vyhledávání předmětů vlastnícha na 2   a 3 cizích, můžete sama,vjen si necháte někým předměty natahovat….klasickou vlastní stopu můžete také neomezeně….a nosework take můžete sama a kdekoli po pár lekcích s trenérem, který vás nasměruje… 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.