Aktuálně: 3 705 inzerátů209 895 diskuzních příspěvků18 243 uživatelů

Zastřihávání letek

Amet (neregistrovaný) 31.10.2023, 07:27:11 xxx.xxx.240.49

Dobrý den, ve starši dizkuzi jsem četla že v některých státech se doporučuje pro rychlejší ochočení zastřihnout papouškovi jedno křidélko. Mám alexandra a ochočit se mi ho zatím nedaří. Malý posun byl hned na začátku a teď je pořád stejně plachý. Co si o tom myslíte, příjde mi to docela kruté ale kdyby to mělo pomozt?

Anonymní (neregistrovaný) 31.10.2023, 07:37:07 xxx.xxx.87.87

Já bych to nedělala chce to jen čas a snahu mám doma také alexe, kterého jsem odebírala ve 4 měsících do té doby odchováván pod rodiči, takže jsem nepočítala s tím že bude nějaký mazlík no a ono ho mám 3 měsíce doma a je mazlík někdy se nechá podrbkat ale hraje si se mnou, litá za mnou. Chce to čas, snahu a trpělivost 

kometa
kometa 31.10.2023, 08:11:12 xxx.xxx.224.101
Amet:

Dobrý den, ve starši dizkuzi jsem četla že v některých státech se doporučuje pro rychlejší ochočení zastřihnout papouškovi jedno křidélko. Mám alexandra a ochočit se mi ho zatím nedaří. Malý posun byl hned na začátku a teď je pořád stejně plachý. Co si o tom myslíte, příjde mi to docela kruté ale kdyby to mělo pomozt?

Je to kruté.

Kdyby vám někdo svázal nohy, bylo by to pro vás komfortní?

Quash
Quash 31.10.2023, 10:07:02 xxx.xxx.93.34

Můžete tím přijít o ten kousek nabyté důvěry, který už máte. 
Může se začít bát ruky.

Chce to opravdu hlavně trpělivost a čas, článků jak na to, je na netu spousta.

A ne každý papouch je hned  vyloženě mazlík. Někteří jsou  nedůvěřiví a plašší  víc než jiní, déle jim vše trvá.

An (neregistrovaný) 01.11.2023, 07:18:34 xxx.xxx.4.10

Je to nepřípustné, nedělat, je to trápení papouška. Zastřihávání letek je v některých státech už zakázáno. Běžné už je jenom v USA a tam je svět, jak známo, docela mimo. Berou tam ary na procházky do přírody, tak jim po zastřišení sedí na rameni a neuletí. Rozhodně ale nedělat!!!!!!!!

zjarda
zjarda 03.11.2023, 12:09:13 xxx.xxx.244.99

Zdravím, naprosto NESOUHLASÍM s jakýmkoliv zastřiháváním!!! Je to úbohé týraní a těm, kteří to dělají, tak osobně bych jim ty nůžky strčil do pr..le! 

Něco jiného je zastřihování letek u kakaduů v období toku, tam hrozí zmrzačení nebo až zabití samičky! 

Hodně mockrát jsem viděl na YouTube a ze začátku i obdivoval, že jak oni mají ty papoušky ochočené…ale při pořádném zakoukání 98% mělo zastřižené jedno křídlo nebo i obě! 😡👎 To je prostě bezcitnost a hrůza-děs!!! 

S pozdravem Zappe 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.