cauky, najdu tady chovatele zajecich kraliku nebo aspon nekoho kdo o nich neco vi? Zajima me proc jsou v chovech tak malo zastoupeni ? To zbarveni a podobnost k zajicum je super a jeste dosahuji hmotnosti az 4 kila tak proc nemaji castejsi zastoupeni pro chov na maso ? Dekuji. Beloch.
Sice Za nechovám,ikdyž jsem je kdysi několik let měla.Znám pár chovatelů ať už z výstav,dva máme i v organizaci.Myslím si,že ho chovají jen opravdoví milovníci tohoto plemene.Vyniká sice vysokou výtěžností masa,ale pomalu roste.Oproti masným plemenům má 3 kg až v 6 měsících,což masňáci mají už ve 4.Pro svůj vývoj potřebuje vyšší a prostornější kotce a i se špatně shánějí nepříbuzní jedinci.
Můžete ale řady jejich chovatelů rozšířit a tím i k jejich většímu zastoupení.
Sice Za nechovám,ikdyž jsem je kdysi několik let měla.Znám pár chovatelů ať už z výstav,dva máme i v organizaci.Myslím si,že ho chovají jen opravdoví milovníci tohoto plemene.Vyniká sice vysokou výtěžností masa,ale pomalu roste.Oproti masným plemenům má 3 kg až v 6 měsících,což masňáci mají už ve 4.Pro svůj vývoj potřebuje vyšší a prostornější kotce a i se špatně shánějí nepříbuzní jedinci.
Můžete ale řady jejich chovatelů rozšířit a tím i k jejich většímu zastoupení.
Mnohokrat diky, tak uz asi vime kde je zakopany pes. Bylo mi jasne ze nekde musi byt hacek a bude to teda v tom pomalejsim rustu, dva mesice vykrmu navic oproti jinym je docela dost.
Je to opravdu nádherné plemeno, vyžaduje ale hodně prostoru, je lekavé a hodně inteligentní, méně se hodí k dětem. Kdo má zájem o více informací přečtěte si tento text: