Kočky a děti
Fakt? Dnes jsem učila o spánku a fázích spánku. Vaše info je zajímavé!👍
Fakt? Dnes jsem učila o spánku a fázích spánku. Vaše info je zajímavé!👍
Odkaz nemám. Ale o spánku a jeho fázích taky (ráda) učím. A že se sny zdají i psům a koním, je známo. Ostatní zvířata nejsou ještě holt tak dobře prozkoumaná.
A někde jsem četla (zase nevím, jak moc je to relevantní zdroj), že sny se zdají i v nonREM fázi.
Je to složitý. A zajímavé.
Kočky a děti
😉👍
Rapotačka:Kočky a děti
co podle vás ta kočka dítěti vyjadřuje? Vypadá jakoby mimču bránila někam lézt a mění mu směr.
Já vidím kočku, která chce vyjádřit náklonnost a dítě to nechápe - odtahuje se a kočka je z toho zmatená.
Podle toho pokusu o otírání, máte asi pravdu. Pro méně zkušeného kočkaře to opravdu vypadá, jako by mu bránila. Ani mě by to netrklo, kdyby ste to nenapsala👍 teď už mi to přijde jasné.
Já vidím, že to děcko vrací - zabraňuje mu.
No mě to taky tak přijde. Je ale nutný vzít v potaz ještě jednu věc - je to tínský a voni ty tíňani učej- resp. spíš mučej (protože tomu se moc učení nedá říkat) svoje zvířata na různé rádoby situace (rádoby ňuňůůů, rádoby ftipný, rádoby dramatický… atd) a to pak točej na ten svůj tiktak. takže ono to může být celý úplně jinak.
Kočka nic nevyjadřuje, brání tomu děcku zdrhnout.
Jo, ta čínská videa jsou… ale tohle je teda docela dobrý trik, co? Naučit kočku - zastav děcko! 😀 😀
Já si to taky myslím, ten bodyček mě k tomu tak navádí.
a já prostě mám na čínský videa averzi. Je to umělý, zvířata jsou tvrdě využívána a to tvrdě, jako že opravdu tvrdě. ty lidi nezajímá nic než vlastní prospěch, jak to to zvíře naučí, lépe nevědět.
To není bodyček, kočka se prostě otřela a ještě neohrabané mimino to neustálo.
Mně se povedl opak - kocour se o mě přesně takhle opíral, vyjadřuje náklonnost (hlavně k chystané večeři pro něj, že jo). Udělala jsem krok stranou, abych se pro něco natáhla a kocour upadl (úplně stejně jako to mimino), protože mu najednou zmizela opora.
“To není bodyček, kočka se prostě otřela a ještě neohrabané mimino to neustálo.”
přesně tak, to je normální chování
kometa, hmn - díky.
Ale nevidím ten výraz, co mají naše kočky, když se otírají. O Megy, o lidi. Jsou spokojený. Tohle je nějaký kamenný, možná až naštvaný.
mi to připadá jako kotě co je možná zmatené, možná naštvané, že to druhé “kotě” nemá adekvátní kotěcí reakci
No jak které kočky. Některé se u otírání netváří blaženě, ale spíš tak jako urputně😉
mě to přijde jako by nesmělo to dítě jít dál..i když není vidět přímo,kam by se doplazilo..Kotě si stouplo před něj a nepustilo ho dál-nesnažilo se navázat další kontakt..Za mě ho kočka odžduchla..bylo to cílené..a nepustila ho dál..
kotě se chtělo otírat, fyzický kontakt
a dítě se posadilo, vyhlo se kontaktu, a zas
kotě nechápe, to není normální chování, z pohledu toho kotěte……..