Dobrý den, mám připravit do přírodopisu referát o kočkách a a spoň 5 zajímavostí o nich. Toto sem našel na netu
Kočka má potvrzené pozitivní účinky na zdraví svého majitele i celé rodiny. Díky předení a hebkému kožíšku pomáhá odbourat stres, zklidnit, a dokonce zlepšit imunitu. To samozřejmě ovlivňuje zdraví celého těla, snižuje riziko vzniku infarktu a prodlužuje život. I samotné pozorování kočky, která spí nebo se zrovna čistí zlepšuje náladu a chuť do života.
je to vůbec možné? jaky mate poznatky chovatelé? Není to lež?
Není. Jen se musí brát v potaz, že to musí být lidé, kterým je tohle zvířátko sympatické, což není pravidlo. Plno lidí má ke kočkám averzi, snad ještě přetrvávající z doby temna a inkvizice, kdy byly prohlášeny za pomocnice satana🙄
Dobrý den, mám připravit do přírodopisu referát o kočkách a a spoň 5 zajímavostí o nich. Toto sem našel na netu
Kočka má potvrzené pozitivní účinky na zdraví svého majitele i celé rodiny. Díky předení a hebkému kožíšku pomáhá odbourat stres, zklidnit, a dokonce zlepšit imunitu. To samozřejmě ovlivňuje zdraví celého těla, snižuje riziko vzniku infarktu a prodlužuje život. I samotné pozorování kočky, která spí nebo se zrovna čistí zlepšuje náladu a chuť do života.
je to vůbec možné? jaky mate poznatky chovatelé? Není to lež?
Video už nedohledám, ale ten pozitivní účinek předení je vědecky dokázán, jelikož má specifickou frekvenci, která pozitivně působí na tělo i mysl, zjednodušeně. Kočky předou i když je například něco bolí, jelikož jim to pomáhá, stejně tak pozitivní účinky to má i na člověka.
Hlazení nejen koček (zvířat s hebkými kožíšky) má zase prokázané terapeutické účinky.
Mně osobně dokáže hodně zvednout náladu, když se ke mě kočka přijde přitulit, pokud se necítím dobře, nebo když si s nimi hraju a oni dělají “psí kusy”. Občas se jim povede fakt nějaká blbina. Minule si zašantročil kocour peříčko pod papírovou tašku, jenže není nejbystřejší, takže ho lovil úúúplně na jiné straně a strašně se divil, že tam nic není. Měli jsme z něj úplně Vánoce 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 01.11.2023, 11:39:27
Myslíš bráchu od Elsy?😉
Ta zase hračky zásadně zalehává anebo ještě lépe ji přikryje svoji obrovitánskou tlapou a dělá jako by nic. A přitom jde třeba o aportování s Prostředním. Tak zas musím najít jiný předmět a dáma Elsička se pomalu přemístí, aby opět danou hračku přikryla. Potvora je to!!!
Zajímavostí je celá řada, třeba to že kočky dokáží rozpoznat zemětřesení. Nebo že kočka zvládne vydat více než 100 různých zvuků (od mňoukání, po syčení a vrnění). Zatímco pes umí vydat jen 10 zřetelných zvuků. Kočky jsou spáči dokáží prospat až 16 hodin denně.
Odpověď na příspěvek uživatele Mourin z 02.11.2023, 12:27:20
myslím, že rozpoznat zemětřesení není jen výsadou koček, dle mého to rozpoznají všechny zvířata. A pes má rozhodně širší škálu zvuků, než jen deset. Není štěkot, jako štěkot, není kňučení, jako kňučení, není vrčení, jako vrčení. stejné je to s vytím. Psi leckdy vyloženě “hovoří” Můj první ohař humlomumlal - vižly jsou obecně hodně zvukové plemeno, huhlomumlání pak přešlo cíleným učením až do slova Rum. Tak zřetelného slova, že jsme s tím často pobavili v restauraci
Mám pocit, že v Japonsku využívají na předpověď zemětřesení sumečky.
Ona asi všechna zvířata mají mnohem citlivější smysly než my, zdegenerovaní lidé.
A každé zvíře je na něco, čich, čich a sluch, hmat, vnímání vibrací, schopnost vidět UV spektrum, orgán na vnímání vyzařovaného tepla, echolokace, my máme skvělý zrak.
A každé zvíře je na něco, čich, čich a sluch, hmat, vnímání vibrací, schopnost vidět UV spektrum, orgán na vnímání vyzařovaného tepla, echolokace, my máme skvělý zrak.
My máme skvělý zrak - no, nevím. Možná ve srovnání s želvou nebo nosorožcem. Ale do kapsy nás strčí i obyč kočka nebo sýkorka. A co teprve dravci.
Další zajímavost: že i kočkám se zdají sny, podobně jako lidem. Jejich mozek totiž vykazuje ve spánku velmi podobnou aktivitu. Škoda jen, že se nikdy nedozvíme, o čem se jim zdá.