Dobrý večer, velice mě zaujal zakrslý barvený králík. Je jeho chov stejný jako klasického králíka ? Mají být hodně aktivní, tak jaký mu bude stačit kotec? Králíkárnu mám 6-ti kotcovou ale obsazeny mám jen 3 (samec + 2 samice). Další dvě nechávám na odstavená mláďata a jedna je volná, tam bych rád pořídil Zakrslého barevného jako zábavu dětem. Na fotkách jsem viděl barvu červenou nebo bílopesíkaté. Přikládám foto pro představu, zdroj internet.
Zakrslý králík je normální králík jako všichni ostatní.Ať už velká plemena,střední,malá nebo zakrslá.Jediné,co se musí přizpůsobit velikosti, je množství krmiva.
Zrovna 17.-18.11. je v Lysé nad Labem celostátní výstava zvířat a zakrslíků tam bývá plno.
V prosinci bude velká chovatelská výstava i v Brně na výstavišti. K tomu i psí Vánočka, tak třeba to tam máte někdo blíž. Kamarádka, co zakrslíčky chová, se už nemůže dočkat 😁
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 29.10.2023, 06:39:30
Ano, lze to naučit celkem jednoduše a pokud se to učí s citem,bez násilí,tak to týrání není.Vnoučata mají také ochočeného králíka,chodí s ním na kšírech,běhájí s ním po dvoře,pase se a když už toho má dost,tak si prostě lehne a je to.Jakmile vidí děti s kšírami,tak už se dobývá z kotce a nastavuje hlavu,že už půjde ven.
Stačí se dojet podívat na nějaký králičí hop.Ukázky bývají často i na výstavách králíků i v té už zmińované Lysé.