….nechávám si u řezníka pomlýt u něj koupené maso hovězí, doma naiorcuju do mrazáku a každý den pro psa a kočky rozmrazim potřebné množství, kočky nikdy neměli problém a to mám tři….a kočky žrali i maso z barfprodejny, které jsem kdysi brala….
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 27.10.2023, 13:28:46
Efe, já dtto. Sice Covid 2x, ale čich mi zůstal…mám podezření, že Prostřední mi chodí semtam močit do komory. Je vykastrovanej, přesto ta moč cítit je.
Nejsem žádnej velkej masař, prosím, čím by mohlo být, že je svalovina taková měkká - jakoby pěnová.
Evidentně jsem se při poslední koupi sekla. Maso nesmrdí, ani barva nevypadá divně, pes to ale nechce, podaruju teda sousedy. Vidím to poprvý a snad naposled.
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 27.10.2023, 14:12:18
tohle jsem měla s hovězí svalovinou tuším Pošvář (nebo jiný, už nevím), ale vždy (občas jsem kupovala v místním “zverimexu”, než to chlapík položil) jsem si říkala, že to je napumpované vodou co až šlo ale fakt nevím
To je hodně staré maso, také. Jak do něj naperou mnoho vody, bude mít celkem ok barvu. Pozor, také mráz maso křehčí. Může to být stokrát rozmražené a zmražené. Když omylem použiju k zamražení masa děravý sáček, tak maso je pak v podobném stavu, ale nemá zas tu vodu… Najděte si malé řeznictví, často mají lepší ceny než supermarkety a rozhodně lepší ceny a kvalitu než barfshopy.
Odpověď na příspěvek uživatele megi z 27.10.2023, 15:03:13
No jo, když tady čtu o kočkách a jejich krmení, tak myslím, že můj pes je s nějakou kříženej.
Normálně mu beru telecí, teď měli omezený množství, doplnila jsem to tím hovězím a holt to byl krok vedle. Doteď jsem tam snad nic neřešila - vyselektovala jsem si nějaký výrobce a bylo dobře.
Řeznictví u nás už nemáme a z dřív (než jsem našla rozvoz) to byl taky zážitek ho nakrmit.
Uvidím, jak to bude dál. Zatím doufám (asi naivně), že u těch položek, co beru normálně se kvalita měnit nebude.
Jo, starší maso mě taky napadlo - už je u sousedů, těm se líbí😁.