Chybí zásadní info, je to mládě co se mu po okroužkování dostal kroužek nad kloub nebo starší ara co se mu tam dostal náhodou?
Může mi někdo poradit jak stáhnout kroužek u ary když je nad kloubem děkuji.
Může mi někdo poradit jak stáhnout kroužek u ary když je nad kloubem děkuji.
Zdravím, no pomohlo by jistě foto! A záleží jak ten kroužek je velký, jestli je mezi nějaký prostor, aby se tam vešli kleště, když není, tak budete muset pilníčkem na nehty pilovat a pilovat! Popravdě, žádná sranda to není! A když není krotký, tak to bude ještě těžší! A nezapomeňte na registraci, když teda jí podléhá, tak s tím přeřízlim “kroužkem” se musí pak na úřad to nahlásit a veterinář ho bude muset načipovat.
S pozdravem Zappe
Chybí zásadní info, je to mládě co se mu po okroužkování dostal kroužek nad kloub nebo starší ara co se mu tam dostal náhodou?
Musel jsem kroužek uskřipnout u verináře byl nerezový ašlo to nakonec pákovými kleštěmi na visací zámek a byl to ara ararauna jeden a půl měsíce starý ručně dokrmovaný.
Tak to pak ano, dobře že to dopadlo takto dobře. U mláďat se to občas stane že se převleče až ke stehnu, proto jsem se ptal na to stáří. Kdyby se to stalo u staršího ptáka, bylo by jasny, že když šel nahoru musí jít i dolů, ale znamenalo by to špatné volení průměru kroužku. Takto to máte vyřešené a ať vám ararauna řináší jenom samou radost a ne starost.