Co? Výsledky opatření která za ta léta maji nulový efekt. Nulový. Nebo jim to ještě někdo žere?
To by mě zajímalo, co vás k takovému názoru vede?
To by mě zajímalo, co vás k takovému názoru vede?
Co? Výsledky opatření která za ta léta maji nulový efekt. Nulový. Nebo jim to ještě někdo žere?
Já teda nevím, ale preventivní opatření v chovu praktikuji celý život a zatím se mi daří vyhnout všem potížím. Takže preventivní opatření fungují. Většinou je problém v tom, že někdo prohlásí, že opatření jsou na nic a nedodržuje je
Jako blábol dobrý. Jinak úplně mimo. Škoda slov a času
Anonymní:Co? Výsledky opatření která za ta léta maji nulový efekt. Nulový. Nebo jim to ještě někdo žere?
Vás v posledních dvaceti letech zasáhnul nějaký kritický nedostatek Vodňanského kuřete nebo jak si mám představit ten nulový efekt?
Anonymní:Jako blábol dobrý. Jinak úplně mimo. Škoda slov a času
Nerad se opakuju
Anonymní:Nerad se opakuju
Nebojte, to byla jen řečnická pro obveselení, nečekala jsem, že byste mi byl schopen něco vysvětlit 🙂
Drůbež nevadí. Veterinář v úterý odpoledne změnil podmínky.
Nově tedy každý vystavený hrabavý kus musí mít platné virologické
vyšetření. Vzhledem k tomu, že se to týká více než 4 tisíc zvířat
a několika stovek vystavovatelů, už není čas stovky chovatelů
obeznámit, obvolat, obepsat a vysvětlit. Laboratoře na vyhodnocení
4 tisíc vzorků potřebují mnohem více času, něco to stojí a tak dále.
U nás se uhynulí jeřábi považovali za "slabší jedince uvízlé v bahně
vypuštěných rybníků" a nebyli testováni.
….U nás se uhynulí jeřábi považovali za "slabší jedince uvízlé v bahně vypuštěných rybníků" a nebyli testováni. Konec citace. Je to vlastně svým způsobem pravda, neboť celé hejno tam nikdy nezůstalo. Určitě není dobře podceňovat hygienu v chovu a styk s okolím zvláště tam kde je na tahu vodní ptactvo. Ten přírodní cyklus zde je od pradávna a asi bude i nadále….
Situace v DE.
V Německu dnes potvrzeny další výskyty.
Včera konečně po 16 dnech ! aktualizovala statistiky i SVS.
To nejsou malá čísla
Stav ke dni 20. 12. 2023
V roce 2023 bylo v chovech drůbeže potvrzeno již 492 ohnisek HPAI subtypu H5N1 a H5. U volně žijících ptáků bylo potvrzeno již 3 470 pozitivních případů HPAI subtypu H5N1, H5N5 a H5.
U ptáků chovaných v zajetí bylo potvrzeno již 97 ohnisek HPAI subtypu H5N1.
Tak pozor už je to tu
Když by náhodou zase přišlo to, že by se měla drůbež zavřít, tak jak mam řešit když ji nemám kam zavřít? Slepice do kurniku v pohodě, ale nacpat k nim i husy, kruty a kachny…
Nijak
neřešte, když se přidáte k deseti ohniskům během posledního týdne, tento problém u vás zmízí sám
Anonymní:Když by náhodou zase přišlo to, že by se měla drůbež zavřít, tak jak mam řešit když ji nemám kam zavřít? Slepice do kurniku v pohodě, ale nacpat k nim i husy, kruty a kachny…
No to nijak nevyřešíte musíte jen věřit že máte fér sousedy co vás neudají.
Postup ptačí chřipky republikou
""Máme aktuálne potvrdený výskyt vtáčej chrípky u voľne žijúceho vtáctva, predovšetkým u kačíc a labutí, preto je dôležité chrániť domácu hydinu pred priamym a nepriamym kontaktom s voľne žijúcim vtáctvom. Zatiaľ máme na Slovensku vtáčiu chrípku pod kontrolou na rozdiel od susedných krajín napríklad v Maďarsku či Poľsku, kde sa utrácajú desaťtisíce kusov domácej hydiny. Nateraz nie je dôvod na paniku," uviedol hlavný veterinárny lekár Jozef Bireš."
Má to pod kontrolou…borec.
V čem spočívá ta kontrola ? Je to dvakrát otčenáš nebo třikrát zdrávas….