Tady ale asi nejde o nějakou škrkavku, tu hnusnou provázkovitou věc, nýbrž o larvu, co leze do voka a mozku. Na to není potřeba mýval v ČR, lidé cestují… tak třeba mýval z NDR, co já vim, stačí zelenina ze záhonku, kolik lidí si stěžuje, že jim cizí kočky lezou všude dělat hnusy… ale prostě šlo o ten malej hnusnej hnus. Játra, plíce, srdce, ona to žádná legrace nebude. Tu je i o psí, je to zajímavé čtení. https://www.pediatriepropraxi.cz/pdfs/ped/2002/05/03.pdf
Upřímně, nepřesvědčilo mě to. Za 20 let pitev psů a koček (a to i toulavých) jsem škrkavek našla minimum. A z toho minima se nakazí další minimum lidí.
Myslím, že je větší pravděpodobnost, že mě přejede auto nebo dostanu rakovinu. Ne larvu migrans.
Kočky mi přijdou rizikové,ty toulavé a ven chodící přijdou do styku s hlodavci.mívaji v uších svrab,blechy atd.Ty doma chované zase hrabou ve WC záchudku a pak chodí po stole a lince,celé jsou pokryté vlastníma slinama. Kočky mám ráda,kdysi jsem i kočku měla,ale tohle všechno mám pořád v hlavě a po každém pohlazení myju ruce. U syna sousedé maji kočky tři ,jsou věčně nakyblíkované na synově zahradě,tam malé děti,není mi to příjemné.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 21.10.2023, 06:37:31
Vás nepřesvědčí nic, ale to mě nezajímá, já odpovídala tomu člověku, co se bojí, aby viděl, že to není tak časté, a tomu, co říká, že to neexistuje. Udivuje mě, jak nepřesně se vyjadřují lékaři. Akorát od bodlinky mi ty odpovědi dávají smysl a dají se ozdrojovat, vysvětlit, diskutovat dál. Třeba podle WHO, které nevěřím ani slovo, je nakažena ¼ populace na Zemi. 🙂 http://www.auraclinic.cz/cs/article/?catID=517
Takže to třeba nevíte, a máte. 🙂 🙂 U psí a kočičí se mluví u dětí a že umí přežít v člověku hodně dlouho. To by mě teda zajímalo, co tam dělá.
Kočky mi přijdou rizikové,ty toulavé a ven chodící přijdou do styku s hlodavci.mívaji v uších svrab,blechy atd.Ty doma chované zase hrabou ve WC záchudku a pak chodí po stole a lince,celé jsou pokryté vlastníma slinama. Kočky mám ráda,kdysi jsem i kočku měla,ale tohle všechno mám pořád v hlavě a po každém pohlazení myju ruce. U syna sousedé maji kočky tři ,jsou věčně nakyblíkované na synově zahradě,tam malé děti,není mi to příjemné.
To je ale obsese😏 Sliny jsou léčivé, taky je v puse máte. Když se říznete, strčíte reflexivně prst do pusy. Kočky žerou hlodavce, nebo jsou jejich predátor. Člověk taktéž sežere kde co, myslím tím i v jiných kulturách. Kočka chovaná doma, vyrobí bobek ze sebe a z toho, co jste jí dali na jídlo, takže: co by mělo být i na tom bobku závadného? Je to jen jiná podoba jídla😉
Mám různé kocoury asi 25 let, někteří byli i polovenkovní, nikdy mě ničím nenakazili.
Jako dítě jsem u babičky hladila psy a kočky, byla jsem věčně nakýblovaná u králíků nebo slepic (a pochybuji, že jsem si tenkrát myla ruce xkrát denně), jedli jsme mrkev rovnou ze zahrádky a třešně ze stromu - safra, jak jsem to mohla přežít?
Vás nepřesvědčí nic, ale to mě nezajímá, já odpovídala tomu člověku, co se bojí, aby viděl, že to není tak časté, a tomu, co říká, že to neexistuje. Udivuje mě, jak nepřesně se vyjadřují lékaři. Akorát od bodlinky mi ty odpovědi dávají smysl a dají se ozdrojovat, vysvětlit, diskutovat dál. Třeba podle WHO, které nevěřím ani slovo, je nakažena ¼ populace na Zemi. 🙂 http://www.auraclinic.cz/cs/article/?catID=517
Takže to třeba nevíte, a máte. 🙂 🙂 U psí a kočičí se mluví u dětí a že umí přežít v člověku hodně dlouho. To by mě teda zajímalo, co tam dělá.
Nepsala jsem ani slovo o tom, že Baylisascaris neexistuje.
Třeba nás chrání před alergiemi.
Kde zmizeli paraziti, objevily se právě ony. Studie a grafy z afrických zemí jsem viděla na přednášce. Pohled z druhé strany.
Upřímně, nepřesvědčilo mě to. Za 20 let pitev psů a koček (a to i toulavých) jsem škrkavek našla minimum. A z toho minima se nakazí další minimum lidí.
Myslím, že je větší pravděpodobnost, že mě přejede auto nebo dostanu rakovinu. Ne larvu migrans.
Jo a na té přednášce (reakce viz výše) jsem byla letos. Odkaz je z roku 2002. Takže vycházím z aktuálnějších informací.
To je ale obsese😏 Sliny jsou léčivé, taky je v puse máte. Když se říznete, strčíte reflexivně prst do pusy. Kočky žerou hlodavce, nebo jsou jejich predátor. Člověk taktéž sežere kde co, myslím tím i v jiných kulturách. Kočka chovaná doma, vyrobí bobek ze sebe a z toho, co jste jí dali na jídlo, takže: co by mělo být i na tom bobku závadného? Je to jen jiná podoba jídla😉
No a to píšete to samé, doslova, co v předchozích 150 diskuzích o tom samém. Nebudu vám gůglit novější zdroje, sorry, protilátky má půl planety a já to budu řešit... 😀
Máme tady mývaly?😉 A ujišťuji Vás, že existuje asi milión nemocí horších než je nákaza běžnou škrkavkou (někde dříve je ode mě příspěvek, kde píšu, že dávno v minulosti se podařilo i mně ji “chytit”; bylo to extrémně nechutné, ale to je tak všechno).
Představivost je strašně hnusná a iracionální a zkrátka bych nechtěla, aby se mi toto stalo. Jen ta představa - brrr! Mimo to slepota a demence nebo jiné poškození mozku se na parazity a mývaly vázat nemusí.
Aha, se mi to zase nepropsalo. To jsu já, Varaxi, ten šílený člověk, co vyčítá bodlince nespavost a bojí se boubelů na mozku. 😀 Nene, já vím, že je to málo pravděpodobné, ona to píše už ta bodlinka. Ale prostě ta představa je fakt fajná. Znáš Hvězdnou bránu? 😀 Vždycky si na ten seriál vzpomenu, když se rozebírají paraziti.
Boubel na mozku je v našich podmínkách velmi nepravděpodobná. Kór, pokud nesbíráte borůvky.
Ale jo, já vím. To byla nadsázka - vím, že bodlinka o boubeli nemluvila, že zmiňovala jiného parazita. Za mě (a pro účely diskuze uvádím, že nejsem expert a tudíž se jedná o odhad) je boubel na mozku pravděpodobnější než nějaká speciální zapouzdřená larva škrkavky. V prvním příspěvku jsem to též nemyslela smrtelně vážně, ale nebyla jsem pochopena. V dalším jsem se snažila použít smajlíky jako znamení nadsázky a vtipu. Zjevně to nefunguje, tak to prostě začnu explicitně psát.