Mám otázečku mal tu někdo skušenost s učením morčata triky například kolečko nebo panáčkování pokud ano prosím napište. Chtěla jsem naučit moje morčátko kolečko ale nevím jak na to.
Ahoj😊 Já se chci zeptat jestli tato klec je v pořádku pro morčátka jestli tam nic nechybí tedy je to už 4. měsíc co tam bydlí sama kdysi v tom bývali dvě.
Přeskok přes překážku – nejlepší je začít s nějakou tyčkou, případně malou obručí. Nechte morče nejprve věc očuchat a prozkoumat. Poté postavte překážku na zem a na druhou stranu dejte pamlsek. Ukažte mu, jak se k němu dostat. Postupně překážku zvedejte.
Běh v kolečku – může být i běh v malých kroužcích. Zkuste pamlskem točit kolem něho a nechte morčátko chvilku dobrotu následovat. Pak jej odměňte.
Chůze po mostě – podobně jako při přeskoku, zkuste nyní překážku v podobě nějakého prkénka položit na zem a nechte morče přejít, postupně podkládejte až vznikne most.
Překážkový běh – pokud si chcete opravdu užít, zkuste vytvořit jednoduchou sadu překážek (proběhnout užším prostorem, tunelem, přes most, někde se otočit …) a natrénujte sérii za sebou.
Odpověď na příspěvek uživatele Claudi23 z 17.10.2023, 17:09:29
….i když s ním budete dělat psi kusy, druhé morč mu prostě nenahradite….svým způsobem ho trapite…vždyť pokud nejste asocialni, nenahradí vám nic lidskou společnost - rodinu, přátele, kamarády….
Ahoj, moje morče je už 10 měsícu bez parťáka. A chtěla bych jí koupit nového parťáka. Už jí jsou tři roky.Nevíte jestli je k ní lepší břidat mládě nebo dospělí dítě? A jestli to má být holka nebo kluk??
Dobrý den. Já se chci zeptat jestli když morče bude ohrizávat a kousat třeba karton nebo papír aneb obarvené dřevo jestli mu to uškodí on to sní nebo co s tim děla?? Děkuju
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 15.08.2024, 11:18:30
Ohryzávat.
Jak se dostane ke kartónu nebo papíru? Dát mu k dispozici něco, co ohryzávat může. A co není natřené jedovatými barvami. Větve z listnatých stromů a dostatek sena.