kometa:Já teda nevím, ale do minuty mi to strejda gůgl našel.
A to jo ale já bych raději osobní zkušenost chovatelů, ne všemu se dá věřit.
Dobrý den, jak velké budu potřebovat terárium pro chov samce a 2 samice veleštíra Pandinus imperator?
Já teda nevím, ale do minuty mi to strejda gůgl našel.
kometa:Já teda nevím, ale do minuty mi to strejda gůgl našel.
A to jo ale já bych raději osobní zkušenost chovatelů, ne všemu se dá věřit.
Rozumím. Ale je lepší zvolit formulaci - na internetu jsem našel informaci(e), že… Je to pravda?
Protože se tady objevují dotazy, jejichž zodpovězení trvá 10, 20 sekund hledání na gůglu. Dotyčný/á chce jenom založit nové vlákno. A o odpovědi mu/jí vlastně ani tolik nejde.
Tím netvrdím, že je to váš případ.
Zdravím,
chovají se u nás také některé jedovaté druhy štírů? Prý mají chovatelé doma sérum proti bodnutí a jedu, je to možné? Co to je za sérum?
Jedovatý je téměř každý štír, ovšem liší se mírou toxicity jedu, svou ochotou bránit se tímto způsobem atd, pro člověka je nebezpečná jen malá část z celkového bohatství druhů..
Sérum nebude mít nikdo, jeho výroba je pomalá, náročná a nákladná záležitost, a ne, nikdo jed od štírů z chovu nevykupuje, jak jsem se už také dočetl - primárně si země, kde je určitý, skutečně nebezpečný štír určitým zdravotním rizikem pro obyvatelstvo, vyvíjí sérum samy.
A neposlední řadě je jeho aplikace záležitost, která spadá do péče patřičně zkušených a znalých lékařů - anafylatický šok či jiné průvodní projevy vás dokáží zlikvidovat rychleji než jed samotný.
popisete mi jak velestir prijima potravu? Ke traveni ma dochazet mimo jeho telo a nevhodne casti krmiva mu nedojdou ani do tela. Jak toto dokaze udelat? Dik.