acher:Slepicím přidáváme slunečnici běžně nebo mně ji vyberou ze směsi pro králíky.Sbírají ji i pod krmítky pro ptáky,ty přikrmujeme celoročně.
Normálně celou nevyloupanou nepošrotovanou?
Zkoušel jste někdo krmit slepicím černou slunečnici? Kdyžtak v jakým stavu, nadrcenou, naklíčenou? Mám pytel slunečnice, pro sýkorky na zimu zbytečně hodně, číst bych zkrmil. Semínka by určitě byly bez problémů ale ty slupky mě trochu děsí.
Slepicím přidáváme slunečnici běžně nebo mně ji vyberou ze směsi pro králíky.Sbírají ji i pod krmítky pro ptáky,ty přikrmujeme celoročně.
acher:Slepicím přidáváme slunečnici běžně nebo mně ji vyberou ze směsi pro králíky.Sbírají ji i pod krmítky pro ptáky,ty přikrmujeme celoročně.
Normálně celou nevyloupanou nepošrotovanou?
Celou,vždyť i kukuřici žerou celou.
Jasně, dají si ji rády a se slupkami si nedělejte starosti, ony si s nimi poradí
Ano může být i celá. Ale drcením rozhodně nic nezkazíte. ( Hlavně ale dávkovat s mírou)
acher:Celou,vždyť i kukuřici žerou celou.
To ano, nemyslil jsem kvůli velikosti ale kvůli pichlavé tvrdé slupce. Kukuřice je bez slupky. Měl jsem strach abych jim nezabetonoval tím žaloudek.
Nám slepice taky jedí celé slunečnicové semínka bez vyloupání. Dostávají v zimě jednou za čas a nic jim není.
Ona každá obilnina má slupku. A proto se kvůli výživnosti porušuje (drtí). Jen na té slunečnici je to lépe vidět 😉.