Krásný zbytek neděle. Když tak pročítám zdejší diskuze, zaujalo mě téma Demence u psů. Ano je to normální u starých psů, ale nikdy nenadělají ani tito chudáci tolik škody jako někteří dementní majitelé psů. Tak ukázka pár titulků z posledních let:
"Majitel držel psy ve tmě, výkalech a bez vody. Fenka uhynula!
“Konopím jsme chtěli krmit psy, tvrdí majitelé množírny s pěstírnou”
"Veterináři odebrali chovateli z Chrudimska čtyřicet zanedbaných psů"
“Policie našla v domě na Svitavsku 79 zanedbaných psů. Majitelům je zabavila”
Je otázkou zda to je “demence” nebo bezohlednost, sobeckost, zbabělost a absolutní ignorace živého tvora.😐 Holt dokud nebudou padat tvrdé tresty vč. např zákazu vlastnit živého tvora( v případě porušení zase tvrdý trest) a při opakovaném porušení zákazu buď třeba na náhradní díly nebo někde zakopat.😀 Vsaďte se, že by takových případů hned výrazně ubylo. Na slušné lidi platí domluva či rada a na ten zbytek bič nebo řemen. Tak to holt na tom světě chodí.
No upřímně bez veřejnosti a sdělovacích prostředků by zákon, bezpečností složky a orgány byly skoro bezzubé.🙂 Leda že by se pachatelé chodili sami “napráskat”, ale to pochybuji.
Ten manipuloval lidi do záchrany čistoty rasy a před romskýma migrantama, to je trošku jiná.
Lidi dělají prasečiny od počátku věků, nepotřebuji to mít předkládané z médií.
Na to máme zákony, bezpečnostní složky a příslušné orgány aby to řešily.
Akorát, že zákony jsou bezzubé a orgány často nekonají - viz právě ty případy týrání zvířat.
A Hitler začal likvidací Židů, zatímco většina předstírala, že se vlastně nic neděje. Případně se bála ozvat. A pak anšlus, Sudety, koncentrační tábory…
Vzhledem k průběhu křišťálové noci se nezdálo, že by běžní občané nějak nesouhlasili. Tam média jako rozhlas akorát podpořily vztek na Židy.
A jestli myslíte, že týrání někdo řeší jenom kvůli ČT24, tak jste na omylu. Nikoho nenechá chladným utrpení psa a bezpečnostní složky jsou tu od toho, aby zločin řešily nehledě na média. Proto si je platíme.
Tak vám nevím, co si mám o tomto tématu myslet. Na jedné straně souhlasím s tím, že je okolo psů (a zvířat vůbec) plno lidí, kteří dělají co nemají a ač na to máme zákony, tak státní aparát nekoná, nebo koná liknavě a není např. vůle tyranům udělit nepodmíněné tresty. Na druhé straně mi přijde dost nechutné se v této souvislosti odvolávat na téma “Demence u psů” a stavět toto téma jako protipól toho samého u psích majitelů. Moji prarodiče dožili s demencí. Stárnoucího majitele psa s demencí mám v okolí taky. O jeho psa se stará rodina, páník už neví, že je to jeho pes, i když se s ním rád pomazlí a pohraje. To je prosím “psí páníček s demencí”. To, co je vypsané nahoře, jsou v lepším případě bezohlední lidé, v horším normální zločinci.
Vzhledem k průběhu křišťálové noci se nezdálo, že by běžní občané nějak nesouhlasili. Tam média jako rozhlas akorát podpořily vztek na Židy.
A jestli myslíte, že týrání někdo řeší jenom kvůli ČT24, tak jste na omylu. Nikoho nenechá chladným utrpení psa a bezpečnostní složky jsou tu od toho, aby zločin řešily nehledě na média. Proto si je platíme.
“Nikoho nenechá chladným utrpení psa a bezpečnostní složky jsou tu od toho, aby zločin řešily” - cha cha. Kolik je týraných psů, koní, krav, ovcí…? A nikdo to neřeší. Ani nemůže - domů kontrolu nikdo pustit nemusí. A když přijdou na hospodářská zvířata - tak se jim do výběhu nakulí balík sena a naveze voda - každá kontrola musí být nahlášená dopředu.
Znám takové případy ex post. A to lidi volali a oslovili veterináře, plemenáře, hygienu, obec… a výsledek? Nula.
Myslím, že zrovna na této diskusi jsou lidé, kterým osud zvířat lhostejný není. Souhlasím s kometou, že pokud se o nich nebude psát a mluvit, tlak na řešení bude ještě menší než je nyní. Ale vůbec jsem nepochopila, proč to někdo naházel sem jako výkřiky bulvárních titulků a jak píše KatyQ - ještě to postavil na rovinu skutečné nemoci. To je urážka těch lidí, kteří tou nemocí trpí.
Nepochopila jsem, k čemu okolo toho má diskuse vést - máme tady virtuálně hřímat nad bezohlednými spoluobčany? …a dál?
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 16.10.2023, 08:17:40
Jsme si nerozuměly.
To byla reakce na Karl, který toto téma považuje za fuj. Stejně jako jiní, kteří popírají porážku zvířat. Protože maso se vylíhne přes noc v supermarketu.