K tomu nočnímu chození - něco je pudí jít, jít, odejít…a my je držíme.
Dobré ránko 😉,
po dlouhém uvažování jsem se rozhodla sem napsat a popsat co máme doma za trápení.
Jak všichni víte mám dva psy Batynka 11let a Gigouška 8let. Před půl rokem začalo naše martirium s Batynkem. První projevy jeho nemoci byly záškuby až obrovský třes zadnich nohou, namlouvala jsem si, že zima, ale přišlo teplo a my se klepala jak ratlíci. Tak, že začala návštěva veta. První diagnóza buď mu chybí vytamin a nebo je dementi. Byl řádně vyšetřen neurologický, sono, pohmaty, ortopedicky…..atd.
Vitamíny jsme doplnili a třes se klidnil tak na 50%, ale přidaly se další potíže a to celou noc prochodí ( spím jen co půl a nebo nanejvýš hodinu v kuse) neustále je v pohybu, začal kálet a počuráva se, postaví se ve známem prostředí a stratí se, nemá jiskru v oku, nic ho nebaví, nejraději by nechodil ani ven, vypadá hmmm jak to popsat asi jak mimoň.
Navštívila jsem tři vety a každý přidal nějaký lék, pejsek po všech lécích byl dementní - s fetovany - předávkovaný pes. Potřebovala jsem zjistit jestli první vet určil správnou diagnózu. Určil všichni se shodli na tom, že je to demence.
Vrátila jsem se k prvnímu a znova nechala Batynka vyšetřit i s odběrem krve a závěr, Batuly po stránce orgánu má vše v naprostém pořádku jen mozek má mimo.
Nechtěla jsem se smířit s jeho diagnózou protože je podle mě ještě mladý pes, ale asi se nedá nic dělat. Noci sním prochodím, balíme ho do deky ( přišlý jsme na to, že mu dělá dobře bazální stimulace) dostal lék na prokrvení nervové soustavy. Snažíme se ho motivovat k činností, teď je obdobný kdy vypadá , že má na chvíli jiskru a chuť žít. Asi jeho nemoc bude přicházet ve vlnách.
Shrnutí má lék Karsivan, balíme do deky, začal znova jest, chodí na vodítku, noční chození se neodbouralo a já už chodím jak mátoha, zavírat ho nechci bojím se, že kdyby potžeboval pomoc já tam nejsem.
Prosím má ještě někdo nápady jak fungovat s tímhle pejskem?
Děkuji předem za každou radu.
Dája