Užovka červená nám přestala žrát! Máme doma asi 4 letou užovku, 150 cm dlouhou. Doposud nám pravidelně žrala. U prvního majitele žrala menší potkany. Námi podávané potkany nechtěla, tak přešla před rokem na křečky džungarské. Pravidelně 1 až 2 za měsíc ulovila a sežrala, ale teď skoro 3 měsíce nežere. Potravu uloví, zabije a nechá tak. Na částečně svraštělé kůži má prasklinky, na hlavě ji odtupují šupinky,je trochu pohublá.Poradí někdo. Bydlíme ve Zlatých Horách u Jeseníku a žádnýho zvěrolékaře pro hady neznáme
Dobrý den, uvažuji o chovu užovky červené, ale představa zabíjení myší mě upřímně děsí, tak se chci zeptat, jestli existuje nějaká jiná alterntiva krmení hada.
Dostala jsem od kamaráda užovku červenou (je asi 25 cm dlouhá - stáří netuším... koupila jsem jí maličké holátko (max. 3 cm na délku) a nechce žrát (nejedla už přes dva týdny) - původní majitelka jí holátka půlila, ale myslím že to není nutné - kamarád má menší užovku a žere v pohodě i větší holátka než to moje.. Poraďte prosím. (jinak had není ve stresu, má substrát, kokosovou drť, čisté terárium i dostatek vody, světla a tepla. (chci ji naučit na živou potravu, nemíním jí do konce života stříhat holátka..)
Děkuji