Krmíte syrovým masem? Beru mražené z obchodu do psí misky. Minulý týden jsem vzala i kuřecí. Kuřecí maso se salmonelou se v poslední době objevilo v mnoha obchodech pro lidi, všude se o tom píše. Mám ho raději vyhodit?
Pokud je pes zdravý, je malá pravděpodobnost, že salmonelu chytí. Navíc pokud je krmen masem, má v žaludku velmi kyselé prostředí, které většina bakterií nepřežije.
Kuřecí kosti jsou obecně u barfu snad nejrozšířenější krmnou složkou, ale potkat se s nákazou salmonely je vážně velká vzácnost. Žaludek šelem si to přebere.
Díky za odpovědi. Už jsem klidnější. Vařené bych dávat nechtěla, pak už by pes nejspíš syrové maso nechtěl.
proč nejspíš?
stalo se to někdy někomu?
dávala jsem pyrenejákovi mimo syrového občas i vařené/pečené, ale syrové bylo syrové a současná holčička má tentýž názor, a to začínala díky průjmu na vařené kuřecí dietě
Neříkám, že se to stát nemůže, ale s výjimkou nutnosti diety u mýho prvního psa, který jinak byl krmen normálně - tehdy hlavně vařeným masem, tak prostě jinak krmím psy syrovým masem a prozatím nikdy nic. A to kupuju převážně maso vyloženě pro psy, kde to s nějakými předpisy rozhodně nebude takový, jako s masem pro lidskou spotřebu. Problémy neměli ani psi přišlí z útulku. Kdy jen tu první fenku jsme převáděli tak nějak postupně a pak už to jde vždycky tak nějak rovnou, bez přecházení. Takže bych se toho opravdu nebála.
Já mám nežravce, není to žádná popelnice co zhltne všechno. Granule nežere vůbec a to vařené maso psům víc voní, většinou ho mají raději, jak slýchám tady v okolí. Jsem ráda že žere syrové, je to přirozenější strava.
Odpověď na příspěvek uživatele Bára z 13.10.2023, 12:40:42
Však ano. Syrový je přirozenější.
Semo tamo naši vařené dostanou a je vidět, že je to pro ně, jak pro nás hamburger s hranolkama. Mám výhodu, že psů je vícero, plus kocour, tak si povětšinou moc nevybírají, aby se náhodou někdo neobohatil na jejich úkor 😀
Vůbec nejvíc se můžou zvencnout, když je jeden z nich třeba za chorobu a dostává dietku - vařený libový kuřecí+ brkaše s vařenou mrkví. To mám někdy obavy, že všichni hromadně začnou předstírat nějakou chorobu 😀
Opatrná musíte být na sebe vy při manipulaci. Můj veterinář mi kdysi řekl,že by syrové nedal.Kdybych prý věděla co v tom všechno je….Ale jak vidno,lidi tak krmí a žádné problémy nemají.
Jsem taky veterinář a syrové krmím. Nejen kocourům.🙂 Minulý pátek jsem si dala na oslavě tatarák. Mňam!
Je tam tedy pro člověka riziko, nebo ne? Když vidím v TV kuchaře jak servírují skoro syrovou zvěřinu, ryby… mi se to ekluje když je to ještě krvavé. Ale to je můj problém, vím.
Odpověď na příspěvek uživatele Mi z 15.10.2023, 10:36:46
Samozřejmě, že nějaké je. Vždycky a ve všem.
Ale věřím našim veterinářům. Takže boubele tasemnic by na jatkách projít neměly. A i kdyby, být definitivním hostitelem není průšvih.
Toxoplazmózy se nebojím, vzhledem k mnoha letům kontaktů s kočkami.
Jediné, co mi přijde jako reálná hrozba, je svalovec z divokých prasat (jo a u masožravců Aujeszky). Ale tam a) maso prochází kontrolou (teda mělo by) a b) ho nejíme syrové. Na rozdíl od hovězího tataráku.