Aktuálně: 3 780 inzerátů209 113 diskuzních příspěvků18 233 uživatelů

Kost v krku

Anonymní (neregistrovaný) 12.10.2023, 09:37:16 xxx.xxx.92.50

Stalo se někdy někomu že uvízla kočce rybí kost v krku? Ta naše tulačka chodí k potoku na malé hrouzky. V lovu je docela úspěšná a já si lámu hlavou jak to dělá, že ještě neměla problém s kostičkou v krku.

Zrzavci
Zrzavci 12.10.2023, 09:41:07 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 12.10.2023, 09:37:16

Kočka - co jsem koukala na našeho kocoura teda - oproti psu nehltá, ale poctivě kouše, tak to prostě pořádně přestřihá?

megi-the-pes
megi-the-pes 12.10.2023, 11:26:54 xxx.xxx.116.165

Třeba je nežere. Hrouzek je tenoučká rybička, to nebude super kost jako z kapra. Dávám zvěři celé pstruhy a nic se neděje.

lesnizinka
lesnizinka 12.10.2023, 16:31:31 xxx.xxx.82.87

Myš má kosti, pták má kosti atd…nad tímto by mě ani nenapadlo uvažovat. Kočky žijící u řek a moří, žerou daleko víc ryb, než ty naše a žijou. Zvířata tyhle věci neřeší. Dokonce nějaký doktor před pár lety před Vánocema psal, že lidi jsou s těma kostma zbytečně hysteričtí, že normálně takovou kost sníte bez problémů(nemyslím, že by někdo zhltnul z kapra ty obr😉) Zase přirovnání: národy žijící u moře a živící se převážně rybama nevidíte, že by ryby pitvali na prvočísla, jako se to dělá u nás. Já to taky moc neřeším. Prostě jím to normálně, ucítím kost, vytáhnu a jím dál. Spolknu kost, no tak je spolklá, jím dál. Muž taky pitvá. Přesto se mu kdysi v Rusku stalo, že se mu zapíchla, tvrdil ještě po příjezdu domů, že ji tam pořád cítí. A jak jsi mezitím jedl? To jídlo se opatrně plazilo kolem kosti, aby ti tam zůstala? Asi sotva, v té pidi trubce, že? Jsem mu vysvětlila😉 že leda ho.no, že si to vsugeroval😜 na druhý den kost nebyla😀

Fikovnice
Fikovnice 13.10.2023, 11:44:50 xxx.xxx.62.5
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 12.10.2023, 16:31:31

To by měla číst moje teta…

Jednou na Vánoce si zapíchla kost do krku. Bylo z toho na Štědrý večer ježdění po doktorech a teta se od té doby ryb ani nedotkne. A že to je snad 15 nebo i víc let.😉

list
list 13.10.2023, 12:08:31 xxx.xxx.170.178
Zrzavci:

Kočka - co jsem koukala na našeho kocoura teda - oproti psu nehltá, ale poctivě kouše, tak to prostě pořádně přestřihá?

Ano, kočky poctivě koušou a taky tu rybu slupne syrovou, kdy měkké tkáně na kosti drží. Úlomky kostí se tedy těžko uvolní, aby jí dráždily jícen 😉 

Něco jiného bude, budete-li dávat kočce rybu tepelně zpracovanou, kdy se maso od kostí uvolňuje a kost se pak sune jícnem bez obalu měkkých tkání. To je to, co pak vadí lidem, ta kost může jen podráždit sliznici jícnu a to nám pak vadí a překáží a proto pak cítíme kost v krku i několik dní. 

Zrzavci
Zrzavci 13.10.2023, 12:17:26 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele list z 13.10.2023, 12:08:31

díky za potvrzení. Taky dávám maso prostě jen syrové.

lesnizinka
lesnizinka 13.10.2023, 12:22:41 xxx.xxx.82.87

Ani jinou možnost nemám. O vařeném masu si asi vůbec nemyslí, že je to maso. No a problém je do nich dostat i to syrové. Jedli ho celkem úspěšně teď týden, už dva dny se ho zase nedotknout. Je to stejný kus masa napytlíčkovaný, takže důvod je mi záhadou, vždycky.

list
list 13.10.2023, 12:31:19 xxx.xxx.170.178
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 13.10.2023, 12:22:41

Naše kočka je taky děsně zmlsaná, někdy se může po masu utlouct a sežrala by snad kilo a jindy mi dá najevo, že jsem spadl z jahody na znak a jde pryč, k velké radosti našich psů 😉

Fikovnice
Fikovnice 13.10.2023, 21:24:13 xxx.xxx.62.5
Odpověď na příspěvek uživatele list z 13.10.2023, 12:31:19

U nás je to podobné…

Dnes jsem po delší době koupila vepřová játra v Kauflandu. Ne, že by byl nulový zájem, ale bylo ofrňování… Poněkud záhadou je mi šlechtična Elsa, která se evidentně domnívá, že syrové maso je prudký jed a žere VÝHRADNĚ granule. NIC jiného, maximálně v nouzi nejvyšší pomalým pohybem jazyku slíže trochu šťávy z kapsičky a tváří se u toho, že je těžce zkoušená a mučená. 

Je to poměrně složité až blbé, když má člověk 3 kočky, každou s jinými chuťovými preferencemi, a do toho jednoho vážně nemocného na dietě.

Jo a zajímavé v případě Elsy je to, že ze stejné CHS má MCO Tenurri a pokud vím, její kocour je také granulový a syrové maso nechce (jestli se teda nepletu).

Anonymní (neregistrovaný) 14.10.2023, 09:12:35 xxx.xxx.92.50

Tak vám všem děkuji. Asi to bude tak že ty slabé kůstky dokáže rozkousat. Jinak to není možné, on pták i myš sice mají taky kosti ale rybí jsou jiné, špičatější ale je pravda že kouše poctivě. To pes hltá víc a taky ale problém nemá. Určitě se to ale může stát že si píchne zvíře kost do krku.

kometa
kometa 14.10.2023, 09:38:24 xxx.xxx.224.101
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 14.10.2023, 09:12:35

To samozřejmě může, ale je to zbytečný strašák.

lesnizinka
lesnizinka 14.10.2023, 11:01:44 xxx.xxx.82.87
Fikovnice:

U nás je to podobné…

Dnes jsem po delší době koupila vepřová játra v Kauflandu. Ne, že by byl nulový zájem, ale bylo ofrňování… Poněkud záhadou je mi šlechtična Elsa, která se evidentně domnívá, že syrové maso je prudký jed a žere VÝHRADNĚ granule. NIC jiného, maximálně v nouzi nejvyšší pomalým pohybem jazyku slíže trochu šťávy z kapsičky a tváří se u toho, že je těžce zkoušená a mučená. 

Je to poměrně složité až blbé, když má člověk 3 kočky, každou s jinými chuťovými preferencemi, a do toho jednoho vážně nemocného na dietě.

Jo a zajímavé v případě Elsy je to, že ze stejné CHS má MCO Tenurri a pokud vím, její kocour je také granulový a syrové maso nechce (jestli se teda nepletu).

Jani úplně a naprosto stejně jedl Leonek. Výhradně jen jednu značku granulí a když už kapsičku, tak maximálně olíznul tu omáčku (to tedy dělá i Vikťa, z omáčkových to poctivě vylíže, všechny ty suché ,,granule", co si říkají maso, tam nechá😉) Leonek si v životě masa nedotknul, koukal na to, jak kdybych mu do misky naservírovala hada😛

Fikovnice
Fikovnice 14.10.2023, 16:31:35 xxx.xxx.62.109
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 14.10.2023, 11:01:44

“Naservírovala hada…”😄

Ale o toho by asi zájem byl…😀 Je to síla ti naši rozmazlenci, že? A když já musím každýmu podstrojovat něco jiného…😉

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.