dobry den, mam otazku..
mam doma dve kocicky a nasla jsem na zemi kapku krve jako je clanek na malicku. Je to krav zmichana se stolici.
nevite nekdo co by to mohlo byt?
Co by mohla znacit krev ve stolici deviti mesicního kotete. Konzistence je v poradku. Dostava, granulky, konzervy a syrove maso. Odcerveny byl taky.
Jak moc krev, světlá či tmavá, v celé stolici, promíchaná, nebo jen na nějakém místě? U naší obézní kočky, která má bobky jak broky, jsem párkrát zachytila trochu krve asi na začátku, zřejmě jí bobek trochu natrhnul prďku. Bylo to myslím jen dvakrát, za x let. Poprvé mě to vylekalo, ale když se to pak v dalších neobjevilo, tak jsem se uklidnila. Až za nějaké ty roky a po prozkoumání, tedy už od pohledu fakt tvrdého bobku, jsem došla k závěru -,,úraz"😉
Za mě krev ve stolici kotěte znamená jediné - návštěvu veterináře.
Fikovnice:Za mě krev ve stolici kotěte znamená jediné - návštěvu veterináře.
Klidně, nikomu to nevymlouvám, jen píšu odpověď na dotaz. A Jani, devítiměsíční kočka, už vlastně není kotě.
Však já taky Tobě nevymlouvám Tvé zkušenosti…😉
Jinak termín “kotě” použil zadavatel, tak jsem to převzala. Úplnej dospělák ale v 9 měsících ještě není.
Rozhodně běžte k veterináři, normální to není.
Napadly mě třeba i nějak poškozené anální žlázky. Většinou se s tím mluví v souvislosti se psy, ale četla jsem si něco i ohledně koček, protože jsem zjišťovala, od čeho může mít špinavou srst, když má jinak krásně pevný bobek a dočetla jsem se, že také můžou prasknout, zanítit se a že se právě i z tohoto důvodu může objevit ve stolici krev.
Tenurri:Rozhodně běžte k veterináři, normální to není.
Napadly mě třeba i nějak poškozené anální žlázky. Většinou se s tím mluví v souvislosti se psy, ale četla jsem si něco i ohledně koček, protože jsem zjišťovala, od čeho může mít špinavou srst, když má jinak krásně pevný bobek a dočetla jsem se, že také můžou prasknout, zanítit se a že se právě i z tohoto důvodu může objevit ve stolici krev.
To by se, ale choval jinak. Pokud se chová normálně, je jasné, že ho nic nebolí a pokud vím, zánět análních žlázek bolí fest.
Také to mohou být paraziti. Ne každá kočka má průjem.
To ano,
ale my tu dostali info jen o krvi ve stolici a stravě, nic víc, nic míň.
Tenurri:To ano,
ale my tu dostali info jen o krvi ve stolici a stravě, nic víc, nic míň.
Tak nějak předpokládám, že by zadavatel popsal i případné ostatní problémy, kdyby byly, když chce radu. Uvidíme, jestli se ještě ozve.
lesnizinka:To by se, ale choval jinak. Pokud se chová normálně, je jasné, že ho nic nebolí a pokud vím, zánět análních žlázek bolí fest.
Já bych krev ve stolici řešila s veterinářem. Pro klid duše.
kometa:Já bych krev ve stolici řešila s veterinářem. Pro klid duše.
Třeba už tam byli, odpověď má, tak už se nevrátí😉
s tím asi nemůžu souhlasit
Macík měl, jako pekelnej, jak se to vyvalilo, zadělal mi dvě místnosti hnisem
no a 1) měl, protože měl chronický průjem, což je u kočky důležitý predispoziční faktor, zánět žlázek s pevným bobkem je u tohohle zvířete téměř vyloučen
a 2) jediný příznak bylo naprosto nespecifické lehké nasrání, které bylo nejvíc patrné v kontrastu s chováním po ošetření. zároveň měl ale celou tu prdku v té době už dost opruzenou, takže se to dalo vysvětlit už tím
každopádně nikde žádná krev.
Bodlinko, ale se žlázkama jsem to nespojovala já, já jsem to jen rozvedla. A ano, ten mechanismus je stejný asi u koček i u psů - tvrdý bobek=žádný problém se žlázkama. Já tipuju malinko natrženou prďku. Máte taky tip?
dobry den, mam otazku..
mam doma dve kocicky a nasla jsem na zemi kapku krve jako je clanek na malicku. Je to krav zmichana se stolici.
nevite nekdo co by to mohlo byt?
Nejspíš zdravotní problém. Od toho jsou veterináři. Mě by to teda vyděsilo a šupajdila bych k němu.