Ahojda, máme doma nově založené akvárko 60 litrů. Mám v něm čtyři tetry černé a čtyři krvavé, potom dva čichavce a dva ancitrusy. Zatím jsou to mimina 2-4 cm. Stačí jim takové prostředí dočasně než vyrostou? Říká se, že ryby se velikostně přizpůsobí velikosti akvária je to pravda? Díky.
Pokud je to čichavec zakrslý, pak ok. Pro ostatní druhy malé.bTetey potřebují více kusů stejného druhu. Pro dospělé černé a krvavé malý zase malý objem. Ancistrus zakrní, ale dá to.
Lidi, prosím, než si pořídíte živého tvora, zjistěte si jeho životní nároky. Pro ryby třeba v atlase na rybicky.net
Pokud je to čichavec zakrslý, pak ok. Pro ostatní druhy malé.bTetey potřebují více kusů stejného druhu. Pro dospělé černé a krvavé malý zase malý objem. Ancistrus zakrní, ale dá to.
Lidi, prosím, než si pořídíte živého tvora, zjistěte si jeho životní nároky. Pro ryby třeba v atlase na rybicky.net
Tak mi poraďte co byste do akvária takového objemu dali? Nechám si poradit, jsme začátečníci a nevíme zda to bude dítě bavit, nechceme hned na začátek kupovat velkou nádrž, stačí nám pár druhů a kusů nenáročných rybiček. Nějaký druh na čištění dna a zbytek poraďte.
Na čištění dna pancéřníčci. Zadejte si do atlasu na rybicky.net pancéřníček a vyberte vhodný druh. Jen pozor, na dno pro ně vhodné malé kamínky, jinak si ubrousí vousky a uhyne. Zkuste si pak zadat i razbora, jsou to malé hejnové rybky, vhodné do menších akvárií. Zkuste i ty tetry, i tam najdete vhodné druhy. Jinak klasika, paví očko, endlerka. Vybrat se dá dost vhodných druhů.
Tetra červená je odolná a drobná rybka, ideální pro nové nádrže, snáší i nižší teploty vody.. Jen se přimlouvám za skupinku deseti a více rybek, hejno je trochu jiný počet
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 14.10.2023, 14:32:34
To je dost mozne.Uz som sa tomu nejaky ten den nevenoval.Zacinam odznova a aj to zatial v praci.A pandy som vymenil za pygmaeusov.Len su na moj vkus az prilis cule, zaclenili za mi do hufu razborky espei a stihaju im.