Povězte mi váš názor, je možné aby kačer kachny divoké napářil kachnu indického běžce? Já mám zahradu u menší říčky, mohl bych tam kachny pouštět proplavat ale nepravidelně se tam vyskytují kachny divoké. Mohlo by dojít k pojímání a co by z toho vzniklo? Tak trochu doufám že vzhledem k postavě indických běžců by k tomu dojít nemuselo ale kdoví, příroda je mocná.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 09.10.2023, 18:50:02
Je to hodně nepravděpodobné, divoké kachny se většinou drží bokem a ani kačeři většinou nenajdou odvahu. Nicméně kdyby k tomu došlo, tak to na mldých poznáte, je to hodně vidět na postavě. Viděl jsem už i inzerát na křížence IB a zakrslé kachny, takže jsou šikovný a polohu si najdou.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 09.10.2023, 18:50:02
No o pojímání mezi IB a divokou kachnou by nouze jistě nebyla. Ale pokud chcete IB kachny pustit na říčku tak vás to trápit nemusí😀. Maximálně vás bude trápit to že jste zamořil říčku a vaší oblast neplodnými kříženci .
No o pojímání mezi IB a divokou kachnou by nouze jistě nebyla. Ale pokud chcete IB kachny pustit na říčku tak vás to trápit nemusí😀. Maximálně vás bude trápit to že jste zamořil říčku a vaší oblast neplodnými kříženci .
Tedy,já si nemyslim, že by potomci byli neplodni..z kachny divoké (Anas platyrhynchos ) se vyšlechtila kachna domaci (anas platyrhynchos) a různá plemena,tedy i indický běžec..potomci těchto plemen křížení zpět s kachnou divokou neplodní nejsou..neplodní jsou kříženci kačenek,tedy i IB, s kachnou pižmovou.. pižmovka je jiný druh Cairina moschata…..ale stejne si myslim, že by se kačenky divoké s indiány pářit nechtěly…
Tedy,já si nemyslim, že by potomci byli neplodni..z kachny divoké (Anas platyrhynchos ) se vyšlechtila kachna domaci (anas platyrhynchos) a různá plemena,tedy i indický běžec..potomci těchto plemen křížení zpět s kachnou divokou neplodní nejsou..neplodní jsou kříženci kačenek,tedy i IB, s kachnou pižmovou.. pižmovka je jiný druh Cairina moschata…..ale stejne si myslim, že by se kačenky divoké s indiány pářit nechtěly…
V reálu je to jejich páření většinou neúspěšné, kačer sedne na kačenu a kloaku má 20cm za kloakou kačeny, nejde mu to. Když je to naopak, tak kačeně jezdí po zádech a také se mu nedaří najít ono místo. Je to hodně nemotorné a zdlouhavé, povést se to může na dvorku kde jsou spolu dennodenně a mají na to klid. Navíc plachost divokých kachen atd. Takže samce je nula nula nic.
Myslivci kříží s kampbelkami, to je realita, aby jim chovné kachny dělaly větší snůšky. Takové kachny jsou větší, ale neopouští většinou chovný rybník.
No, tuším, že v Podzámecké zahradě v Kroměříži jsem viděl kachně, které vypadalo, jako že se zadařilo, takovej malej hybridek mezi březňačkou a běžcem. Bylo jen jedno v hejnu kachňat březňaček, takže úspěšnost bude asi hodně malá. Kachny, běžce i pižmovky, tam mají na volno a březňačky se tam drží a ztratily na plachosti.