Fíha chvíli jsem tady nebyl a takových příspěvků 🙂.
A pro ty co tady řeší ekonomiku je krásně vyjádření kůň na to nemá ale 5. peníze by pobrat mohl. Když vezmu že konkrétního koně Stuke tento postoj stal život a opravdu nemuselo zůstat jen u něj. ( Když by ho majitel před závodem prodal je na tom ekonomický líp ). Ale kdo chce kouká na to kompletně kdo né tak tzv. přes prsty . A ano jednoúčelový kůň je dostihák a viděli jste jeho život po kariéře jak je úžasný ? Soudný člověk mu tu bezbolestnou smrt i přeje ale tohle nikdo vidět nechce ! A ano když se zruší dostihy zmizí z planety jeden druh ale ten byl i za tím účelem vyšlechtěn. ( Takže i ty keci lidí že když se zruší dostihy nebudou již žádný koně v ČR je dle mě blbost).
A jakákoliv práce člověka a zvířete je o vzájemné spolupráce a pochopení. A to za 5 min společného života nelze.
A každý má nějaký postoj k životu. A když čtu Neverenda ani se nedivím že je v kolektivu tak ,,oblíbeny 😀".
Odpověď na příspěvek uživatele XY. z 12.10.2023, 17:40:16
Tady bych to nenazýval kolektivem.😀😀 Naopak v kolektivu bývám velmi oblíben, zvláště v ženském.😀 Bohatý, krásný, znáte ženský ,ne? 😀 Tak do mě holky a nešetřte mě.😀 Chlapům snad dojde,že si dělám jen “prdel”.😀
Proč sakra pořád odbočujete od tématu? Řešil se snad život koně pro špičkové dostihy a koně v zájmovém chovu. A vy na to odpovídáte koňmi v lese a na zastrčených dvorcích. 😀 To bych mohl já porovnávat koně člověka v zájmovém chovu s příjmem stovek tisíc měsíčně a ochotného je do koně vrazit s chudákem co si právě zlomil nohu na dostizích. Hádejte který kůň se má lépe?
Ale když si ten kůň v zájmovém chovu zlomí nohu, tak jsou majiteli jeho statisíce na nic. A že se to stává - všichni tři koně v této situaci, které jsem znala, byli hobíčkáři a zlomili si nohu ve výběhu. Takže zakážeme výběhy? Který kůň se má tedy lépe?
Fíha chvíli jsem tady nebyl a takových příspěvků 🙂.
A pro ty co tady řeší ekonomiku je krásně vyjádření kůň na to nemá ale 5. peníze by pobrat mohl. Když vezmu že konkrétního koně Stuke tento postoj stal život a opravdu nemuselo zůstat jen u něj. ( Když by ho majitel před závodem prodal je na tom ekonomický líp ). Ale kdo chce kouká na to kompletně kdo né tak tzv. přes prsty . A ano jednoúčelový kůň je dostihák a viděli jste jeho život po kariéře jak je úžasný ? Soudný člověk mu tu bezbolestnou smrt i přeje ale tohle nikdo vidět nechce ! A ano když se zruší dostihy zmizí z planety jeden druh ale ten byl i za tím účelem vyšlechtěn. ( Takže i ty keci lidí že když se zruší dostihy nebudou již žádný koně v ČR je dle mě blbost).
A jakákoliv práce člověka a zvířete je o vzájemné spolupráce a pochopení. A to za 5 min společného života nelze.
A každý má nějaký postoj k životu. A když čtu Neverenda ani se nedivím že je v kolektivu tak ,,oblíbeny 😀".
Jo, vy si s neverendem můžete podat ruce. Oba vás baví provokovat a kafrat do věcí, kterým nerozumíte.
Ale vždyť na tom není nic špatně . Tam jde o to když vás někdo ve vašem případě poprosí o jízdu terénem jak se v danou situaci zařídite. Tyto lidé koně dají komukoliv který zaplatí 💰. Tam je ta chyba a tu nikdo nechce vidět ?
To je to samé třeba auto jsou lidi že ho půjčí lidem i bez papírů a řeší se to až když je průser.
Škoda že neumím Francouzky už bych udělal přepis rozhovoru před závodem (takovou zrzavcovou kreslenou formou).
Vy srovnáváte půjčení koně s půjčením auta? Opravdu ničemu nerozumíte.
Seděl jste někdy na koni? Na dobře přiježděném koni?
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 12.10.2023, 18:36:44
Snad nechcete porovnávat hraniční situaci při závodu a zcela přirozený pobyt ve výběhu.🙂 Na houbách jsou sice taky telata co jsou schopni se přizabít, ale rozhodně větší šanci na zranění máte při sportovním výkonu. Mimo šachů teda.Ikdyž i tam by se dala věž soupeři narvat třeba do konečníku v krajním případě i s tím “budíkem”.😀😀
Snad nechcete porovnávat hraniční situaci při závodu a zcela přirozený pobyt ve výběhu.🙂 Na houbách jsou sice taky telata co jsou schopni se přizabít, ale rozhodně větší šanci na zranění máte při sportovním výkonu. Mimo šachů teda.Ikdyž i tam by se dala věž soupeři narvat třeba do konečníku v krajním případě i s tím “budíkem”.😀😀
A co Železník? VP jel šestkrát a čtyřikrát ji vyhrál. A pak si zlomil nohu při obyč vyjížďce. Prostě blbá náhoda.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 12.10.2023, 18:56:04
Třeba p Bartoš se vyjádřil pro mě smrt koně vůbec nic neznamená je to moje práce. Ale je mi líto těch lidí ve stájích co se koní věnují každý den ( kůň Vicody ).
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 12.10.2023, 18:54:27
Viděla už jste video o těch drogách a dopingu? Napadá vás něco? Jestli ne, mohu dát další odkaz kde o tom jak to chodí ve vrcholovém sportu mluví od přímý účastník.🙂 Každé fitko vám později nabídne “pomoc” v tomto směru. Myslíte že koně jsou ušetřeni? A všichni víme co tohle svinstvo dělá v těle, jak časem ovlivňuje kostní hmotu,klouby a orgány v těle.