Odpověď na příspěvek uživatele Neverend z 21.10.2023, 21:40:14
Co tě vedlo k tomu tady zveřejnit tenhle příspěvek? Nenavazuje absolutně na nic a nic trapnějšího jsem tu fakt dlouho nečetla… jen nevěřícně kroutím hlavou.
Odpověď na příspěvek uživatele -Elvira- z 22.10.2023, 08:41:29
Ale přeci nemůžete vyzdvihovat to že někdo zajistí zvířeti adekvátní podmínky k žití? To by měla být povinnost každého majitele bez ohledu na welfare !!
Tady prostě z laického hlediska není vazba majitel kůň. A ten dostihový kůň má dosti specifický režim protože majitel nechce riskovat 💰. Ono se asi i zapomíná že je to zvíře a v top kondice ho musí udržovat pouze člověk. I to že k výkonu teď na podzim přispívá dekování a hromada až vědních oborů je to celkové velká alchimije. A to že někdo dokáže nasypat i koně to je neomluvitelná prasárna a doživotně by neměl žádné zvíře vlastnit. ( Ale každý ví že se to nechá lehce obejít).
A to že jsou lidi v dnešní době jaké jsou . Tak si musí člověk zajistí maximum aby se ke zvířeti nedostal kdo nemá . ( Neplatí to jen o koních).
A nejhorší na celé záležitosti je to že se ví že nejsou zkušený jezdci a z tím se nic nedělá 😏. A tak mlčky se to přechází a že na to doplácí zatím pouze zvířata tak není důležité to řešit nejspíš.
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 22.10.2023, 11:27:08
To by mě taky teda zajímalo. Adekvátní podmínky k žití bez ohledu na welfare.
Možná XY myslí welfare majitele, který se ve snaze o adekvátní podmínky pro svého miláčka vydá úplně z peněz, prodá všechno, co má a skončí na ulici. 😉
A zase jsme mu nahrály. Opravdu lepší neodpovídat. Jinak bude další neverend(ing story).
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 22.10.2023, 11:46:12
Ale 💫 tady nehrajeme hru. A to že máte slabost není nic hrozného to je lidské 😉.
A můžete mi ukázat jednoho majitele z koní co jsou v těchto dostih který skončil z Fin . důvodu kvůli koní na ulici? Promiňte ale to jsou lidi kteří jsou moc dobře zajištěné a koně mají pro zábavu. Jeden odejde kopím dalšího. Zajímavý byl v tomto Bouček ten říkal že na dostih se nedívá že strachu že přijde o koně. Pro mě je zajímavý že takový člověk měl závodní klisnu.
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 22.10.2023, 10:04:31
To já vím že to je trapný, ale to se prostě tak dělo a jen jsem chtěl vysvětlit, proč jsem se dostal tak blízko k lidem jako byl trenér či ošetřovatelé a nebo majitelé dostiháků. Vždyť nakonec jsem byl mecenášem majitelovi vysloužilé dostihačky už bohužel téměř slepé.😐 Chápej že tam byl jedinný chlap majitel stáje, ten tam moc často nebyl a pak ošetřovatelka. Čili ono u mě osobně to všechno velmi souviselo s dostiháky a vlastně můj zápal pro koně a práci všeho druhu kolem toho jim přišla vhod. Nechci tady nikoho z vás soudit, ale lidi co tam měli své koně, tak moc té pracovitosti nepobrali a hnout zadkem ve prospěch lepšího prostředí či i bezpečnosti pro všechna zvířata byl problém."Až se odvedou koně do areálu, je potřeba odpojit baterky od pulsátorů k ohradníkům aby je neukradli,moc děkuji". Byl jsem u toho jak to říkal v plné “klubovně”. 😀 Co myslíš Efe jak to dopadlo? Ráno baterky pryč a v boudě nebyly.😀Ohradníky bez šťávy a baterky vezmu teď kde? Koně nemohou samozřejmě do výběhu.Proto všechno já trochu zanevřel na koňáky a zřejmě i vás tady házím do jednoho pytle. Možná některým křivdím, ale byl jsem ve třech stájích a situace velmi podobná. Já vím že platí za služby a tak proč by měli něco dělat, ale pro boha když je o to požádá i v zájmu jejich koní, tak bože můj..
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 22.10.2023, 13:30:55
Tak máme jen jiný názor na věc. To nemá nic společného s trollením. On tu nikdo netrollí? A co jsou potom ty osobní útoky, nevyžádané psychologické poradny a podobně? Víte vůbec význam slova “trollení”? Copak někoho urážím? Já začínám hádky? Tak se ve své nevědomosti mrkněte kdo to začíná..Vyjádřím pochybnost a hned mám jít krmit koníšky a neplést se do toho? Místo odpovědi se dočkám osobních útoků, zesměšňování a psychologické poradny.😀 Tak hlavně že my “trollíme”.😀
Jo na to jsi musíte zvyknout Neverende že tady nikdy nebude slušná debata a vyjadřování. Protože to samý zde ve vlákně lidí píší že dávají pouze příspěvky pro svoji prezentaci 🌞. A věří že jim to někdo 👍. Ale co už mám ,,domluvenou" prohlídku stáji u dědečka Váni ještě že jsi do zázemí pustí kde koho 😃. A jiné velmi ,,podstatné" věci co mi zde byli nabídnuty . Ale pořádnou odpověď od držitelek koní na úrovni se mi nedostalo.
A v těch závodech se opravdu čeká na fatální zranění žokeje aby se s tím něco už konečně dělalo ! A ty fatálky jednoúčelového koně ty nikdo nepočítá ( když se nezabije hned musí se pro pohodlí majitele utratit). Oni opravdu když už majiteli neslouží tak končí na místech které nejsou moc vhodné. Pár výjimek je ale opravdu jen pár.
Takže ať je i nadále VP ve stylu týrání koní a zůstane na úrovni eliminačního závodu. A strká se to pod nejrůznější pozlátka.
Panebože, prečo. Aké zas do prdele utratiť pre pohodlie majiteľa. Mám svojho exdostiháka stále vo vlastnom majetku, a pokiaľ s niečo extrémne nestane, tak u mňa dožije. A nebudete veriť, absolvoval kariéru po zlomenine. Ale, mal sakra šťastie, že to bola zlomenina liečiteľná. Uvedomte si už, raz a navždy, že kone sa neutrácajú po zlomeninách pre pohodlie kohokoľvek, ale preto, že vo väčšine prípadov nie je možná záchrana koňa. A nie je to o peniazoch, ani o pohodlí, ale o tom, že to fyziologicky nie je možné. Už vám to sem napísala veterinárka, ale keď ani toto nestačí, tak ja už vážne neviem. Asi poprosím niekho, aby to napísal na isport, lebo to je zjavne jediný dôveryhodný zdroj.
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 23.10.2023, 08:05:34
Nikde nepíší ve svých příspěvcích že Vy jste nechala utratit koně nevím proč tady děláte takou spojitost ? A že tady ve vlákně je nějaká veterinářka to mohu těžko posoudit když 1. nevím s kým mluvím a 2. nemluví se tady na úrovni abych dokázal odhadnou kvality lidí zde .
Ano 21.st dalo internet ale nějak se to nedotáhlo do konce . A je to hodný sluha ale zlý pán.
Podívejte se tady na poslední příspěvek předemnou. Opravdu přijde kydnu kolečko hnoje a 🤮a jdu pryč. Ať si ta osoba zůstane a řeší si cinycké psí tam září pěkně 👏.A je krásný jak tady sklidí vaříny (👍) jako obohaceni a přínos do vlákna. A nechcete mi říct že si nemám dělat naděje že oni se tak chovají i v reálném životě to přeci nemůže být pravda.
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 23.10.2023, 08:05:34
Arborko doufám že alespoň vy jste ještě normální a nebudete to brát jako útok .Pamatujete si ještě na toho koníka s tou zlomeninou nohy na Ifauně? Jak tam jedna diskutující dodával ty rtg snímky jak to hezky srostlo a nakonec koník chodil a neznamenalo to pro něho automaticky smrt? Všichni tehdy vč. Horsanky ( které si jinak vážím) tvrdili jak to nejde a podobně. Koník samozřejmě v závěsu, ale jak vidno někdy se to dá a záleží jen na financích,obětavosti majitele a schopnostech veterináře.🙂
Já se nestotožňuji ani s jedním s pánů, naopak, k jejich příspěvkům bych našla spoustu výhrad, ale pro vyvážení napíši, že už jsem se setkala s opravdu prasáckým jednáním majitelů dostihových koní, ačkoli větší hrůzy jsem pozorovala spíš v rovinách. Nicméně tím nechci napsat, že se to týká kohokoliv ze zůčastněných, protože na to musí být nátura.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 23.10.2023, 15:52:46
Že jsou nevyhovující podmínky to vědí všichny v tomto vláknu ( co se u koní pohybují ). Jen se tady některým již nechce přetvářet a donekonečna lhát a v zachování svého PR se rozhodli mlčet.